След толкова финансови изстъпления всички съмнения затова как в ГЕРБ

...
След толкова финансови изстъпления всички съмнения затова как в ГЕРБ
Коментари Харесай

Готови за прокурор в Narod.bg: Кметът на Сливен Стефан Радев санира 50 блока, парите прибра… лидерът на ГЕРБ Здравко Костадинов

След толкоз финансови изстъпления всички подозрения по тази причина по какъв начин в ГЕРБ си пълнят чекмедже на гърба на народа би трябвало да са разсеяни безапелационно. Ако още има наивници, които считат, че публичните поръчки в следените от шайката общини не са копаня за плюскане на нашите пари, Narod.bg ви дава нов мотив за размисъл – вижте по какъв начин санира кметът на Сливен Стефан Радев.

Наш източник от ОбС-Сливен разкри, че всички реализатори от Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания на територията на общината, по която са санирани над 50 блока, са правили оборот на една съответна компания от обръча на хунтата.

 Тандемът в компанията на депутатката от ГЕРБ Мария Белова

Ред е на Европейската прокуратура да каже дали е инцидентно, че фирмит за саниране за закупували главните строителни материали от „ Тритон “ ООД, в която съсобственик е Здравко Кирилов Костадинов… общински водач на ГЕРБ – Сливен.  Магазинът на богопомазаното от кмета Стефан Радев сдружение се намира на ул. „ Самуиловско шосе “ 4 А.

Само най-отявлените пациенти на шайката не виждат нищо аморално, ненормално и неправилно в това кметът от ГЕРБ да пусне стратегия за саниране, в която фирмите-изпълнителки да пазарят от обръчите на ГЕРБ…

Иначе офанзивата с новия банкет на молби за общинска помощ за саниране мина от 23 до 27 януари. 300 хиляди лв. за енергийно проучване на постройките ще отидат при тези, които първи внесат документите си. Това провокира напрежение и опашки от предния ден, даже се стигна до такава степен над 100 индивида да чакат по повече от две денонощие. Много от тях прекарали нощта във фоайето на общината.

Реклама

Очевидно е, че средствата са малко и ще стигнат единствено за 10-15 жилищни здания. Една от дамите изясни, че чака от 7 часа сутринта през вчерашния ден, а хората се движат по лист. От общината са отказали електронни заявки, по тази причина опашката порасна в пъти.

„ Снощи се завиваха с вълнени одеяла, столчета си изнасяха и в действителност бяхме подготвени да си запазим реда “, разяснява Мария Ненчева, чакаща.

„ Ние се редувахме по два часа, идваха съседи и са стояли от събота вечерта, с цел да сме 12-и подред “, сподели Елеонора Христова.

„ Тази обстановка можеше да бъде избегната, в случай че приказваме за интернет и електронни медии, а ние сме тук от през вчерашния ден. Хората от жилищната ни постройка се редуваме през часове “, ядосва се и Стефан Христов.

„ Ние не сме карали никой да стои тук, това е тяхно решение. Нямаше по какъв начин да одобряваме физически и електронно, тъй като щеше да има подозрения кой е първи, кой втори “, изрепчи се пък заместник-кметът Камен Костов. Заради огромния интерес от общината оповестиха второ гласоподаване за по-голяма сума.

Финансовата поддръжка от общината ще е в размер на 50% от цената на енергийното проучване, което ще бъде осъществено от наетите от сдруженията фирми-изпълнители, които, както разкрихме, пазарят нужните им материали от локалния главатар на ГЕРБ Здравко Костадинов.

Общият размер на плануваните от локалния бюджет средства е 300 000 лв.. Заявления се подават единствено на хартия в Центъра за административно обслужване. Те ще бъдат обсъждани по поредността на входирането им в администрацията, на правилото за правото на първия. За да се съблюдава поредността, няма да се позволява кандидатстване по електронен път. Заявленията ще бъдат обсъждани от комисия, чиито съвещания ще са обществени.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР