Голяма промяна при издаването на шофьорска книжка, ето кого засяга. Кой

...
Голяма промяна при издаването на шофьорска книжка, ето кого засяга. Кой
Коментари Харесай

Голяма промяна при издаването на шофьорска книжка, ето кого засяга


Голяма смяна при издаването на шофьорска брошура, ето кого визира. Кой ще бъде освободен от образование за оказване на първа долекарска помощ?

Лекари, зъболекари, фелдшери и медицински сестри да бъдат освободени от образование за оказване на първа долекарска помощ. Това плануват промени в Наредбата за изискванията и реда за издаване на удостоверение за ръководство на моторни транспортни средства.

При издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно те ще би трябвало да показват тапия за приключено здравно обучение.

В в този момент настоящата разпоредба обаче медицинските експерти не бяха освободени и трябваше да дават уверение за приключен курс по първа долекарска помощ при пътнотранспортни катастрофи за водачи на МПС.

Освен това в наредбата се предлага още при издаване на шофьорска брошура притежателят ѝ да получава избран брой контролни точки за доклад на осъществяваните нарушавания, написа standartnews.com.

Новият лидер получава 2/3 от оптималния брой контролни точки, а оставащите 1/3 контролни точки ще получава след придобиване на две години стаж като лидер на моторно транспортно средство.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР