След скокове между малки печалби и загуби в по-кратка търговска

...
След скокове между малки печалби и загуби в по-кратка търговска
Коментари Харесай

Фондовите пазари в САЩ се повишиха за четвърта поредна седмица

След скокове сред дребни облаги и загуби в по-кратка комерсиална сесия в петък поради Деня на благодарността, фондовите пазари в Съединени американски щати напреднаха за четвърта поредна седмица.  

S&P 500 се повиши с 0,1% за деня, софтуерният Nasdaq Composite падна с 0,1%, а показателят на сините чипове Dow Jones Industrial Average завоюва 0,3%, или 117 пункта.

И трите съществени показателя в Съединени американски щати са на път да отбележат най-хубавото си месечно показване от повече от година, обобщава The Wall Street Journal.

Здравеопазването беше най-добре представилият се бранш на S&P 500 в петък, напредвайки с 0,5%. Комуникационните услуги паднаха с 0,7%, отбелязвайки най-голямото закъснение за деня. Най-високите акции в показателя бяха тези на производителя на торове CF Industries, които се покачиха с 2,6%. First Solar се показа най-слабо, падайки с 3,3%.

Доходността на референтните 10-годишни държавни облигации на Съединени американски щати се увеличи, защото цените им паднаха, установявайки се в на 4,483% след пет поредни дневни спада.
Фючърсите на златото затвориха над $2002 за тройунция за първи път от май, установявайки се на $2002,20.
Биткойнът се увеличи над $38 000 в границите на деня за първи път от май 2022 година Акциите на Coinbase Global напреднаха с 5,8%.

На пазарите в Азия и Европа хонконгският показател Hang Seng падна с към 2%, а Shanghai Composite загуби 0,7%. Stoxx Europe 600 се повиши с 0,3%, а немският Dax добави 0,2%.

Кен Махони, основен изпълнителен шеф на Mahoney Asset Management, споделя пред WSJ, че чака цените на акциите да продължат да порастват до края на 2023 година на фона на очакванията Федералният запас да стартира намаляване на рестриктивната си парична политика.

По време на разпродажбата на акциите от края на юли до октомври се натрупаха опасения, че акцията на Фед за битка с инфлацията ще остави лихвените проценти по-високи за по-дълго. Напоследък надвива оптимизмът, че централната банка на Съединени американски щати няма да покачва лихвите повече и даже ще стартира да ги намалява през 2024 година

Търговците на лихвени деривати дават съвсем 23% късмет Фед да понижи краткосрочните лихвени проценти на срещата си през март, съгласно инструмента FedWatch на CME Group.

„ Инвеститорите несъмнено чакат понижения на лихвите през идната година “, разяснява Джули Бийл, основен пазарен пълководец и портфолио управител в Kayne Anderson Rudnick. „ Надявам се, че казусът е подобен, само че Фед ще желае сигурни данни, че инфлацията може да доближи 2% и да остане там. “

Проучване на мениджърите по покупки на Съединени американски щати от S&P Global, оповестено в петък, откри, че фирмите редуцират работни места през ноември заради по-слабо търсене и напън върху разноските – още един знак, че стопанската система се охлажда. Последните държавни данни, показващи закъснение на растежа на работните места и облекчение на инфлацията, дават очаквания, че Фед може да докара инфлацията до задачата си, без да предизвиква криза.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР