След седмици на колебание, посрещнато с нарастващо нетърпение сред съюзниците

...
След седмици на колебание, посрещнато с нарастващо нетърпение сред съюзниците
Коментари Харесай

Голяма новина от Германия, Шолц даде зелена светлина

След седмици на съмнение, посрещнато с възходящо неспокойствие измежду съдружниците на Германия, канцлерът Олаф Шолц през днешния ден заяви, че неговото държавно управление ще даде на Украйна бойни танкове " Леопард 2 " и ще утвърди настояванията на други страни да създадат същото, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване немското държавно управление уточни, че в началото то ще даде на Украйна една рота танкове " Леопард 2А6 ", състояща се от 14 танка, от личните си военни ресурси. Целта е Германия и нейните съдружници да снабдят Украйна с общо два батальона или 88 танка.
-->
Шолц сподели, че Германия " работи в тясно съдействие " със съдружниците си.

Дългоочакваното решение пристигна откакто американски публични представители оповестиха, че е било реализирано авансово единодушие за Съединени американски щати да изпратят танкове " М1 Ейбрамс ", с цел да оказват помощ на Киев да отблъсне съветските сили, окопали се на изток, съвсем една година след началото на войната.

Шолц настояваше, че всяка стъпка за даване на мощните танкове " Леопард 2 " на Украйна би трябвало да бъде направена в тясна съгласуваност със съдружниците на Германия, основно със Съединени американски щати. Стигайки до единодушието на Вашингтон да се ангажира с някои от личните си танкове, Берлин се надява рискът от възможни ответни стъпки от страна на Русия да се разпредели сред съдружниците.

Според ръководителя на Федералната академия за политика на сигурност на немските военни Екехард Брозе ангажирането на Съединени американски щати с решението е от основно значение, с цел да се избегне това Европа да се изправи сама пред въоръжената с нуклеарни оръжия Русия.

Но Брозе уточни също и по-дълбокото историческо значение на това решение.

" Германски танкове още един път ще се изправят против съветски танкове в Украйна ", сподели той и добави, че това " не е елементарно решение " за Германия, която се отнася съществено към своята отговорност за ужасите на Втората международна война.

" И въпреки всичко това е вярното решение ", сподели Брозе, като посочи аргумента, че зависи от западните демокрации по какъв начин да оказват помощ на Украйна да спре военната акция на Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира желанията на Германия и Съединени американски щати по отношение на танковете като " много пагубен проект ".

" Убеден съм, че доста специалисти осъзнават глупостта на тази концепция ", сподели Песков през днешния ден пред публицисти.

" Просто поради софтуерните аспекти това е много пагубен проект. Главното е, че това е изцяло очевидно надценяване какви евентуални благоприятни условия (доставката на танкове) би добавила към въоръжените сили на Украйна. Това е още една илюзия, и то много дълбока ", сподели представителят на Кремъл.

Песков предсказа, че " тези танкове ще изгорят също като всички други останали. С изключение на това, че те са много скъпи и това ще легне върху раменете на европейските данъкоплатци ", добави той.

Натискът върху Шолц се ускори тази седмица, откакто Полша публично изиска от Германия да утвърди изпращането на танкове " Леопард 2 " от полските ресурси в Украйна.

Други европейски страни също показаха подготвеност да се разделят със личните си бойни танкове като част от по-широка коалиция.

Германското седмично сп. " Шпигел " заяви, че Берлин в началото ще утвърди доставката на една танкова рота, състояща се от 14 танка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР