След седемгодишно отсъствие на пазара възкръсна легендарното списание за литература,

...
След седемгодишно отсъствие на пазара възкръсна легендарното списание за литература,
Коментари Харесай

Култовото списание "ЛИК" отново излиза

След седемгодишно неявяване на пазара възкръсна именитото списание за литература, изкуство и просвета " ЛИК " (името му е формирано от буквите на трите значими теми). То още веднъж се издава от Българска телеграфна агенция, а специфичното му първо издание е отдадено на коронавирусната пандемия.

В седмиците на изолираност Българската телеграфна агенция покани 61 фигури от разнообразни сфери на културата да се включат в изпреварващо осмисляне на неизбежните промени в живота, провокирани от ковид. Сред тях имаше музиканти - от Лили Иванова до Влатко Стефановски, писатели - от Георги Господинов до Захари Карабашлиев, медийни звезди - от Магърдич Халваджиян до Любен Дилов, интелектуалци - от проф. Георги Арнаудов и проф. Андрей Пантев до акад. Пламен Карталов, и така нататък Техните отзиви се простират върху 80 страници, съдържащи мрачни и светли прогнози, метафизичен изводи, мъдрост и оптимизъм.

Тъй като тези 61 мнения са и скъпа за историята картина на положението на едно застрашено общество, нарисувана от някои от неговите най-авторитетни и обичани представители, Българска телеграфна агенция реши да ги събере в особено издание. Илюстрациите пък са от виртуалната изложба  " Не е сън ", която организацията провежда напролет на 2020-а с най-впечатляващите фрагменти на нейните фоторепортери и на сътрудниците им от осведомителните организации в разнообразни точки на земното кълбо. 

Първият брой на „ ЛИК ” е публикуван на 8 януари 1965 година като седмичен бюлетин на Българска телеграфна организация за литература, изкуство и просвета. След близо три десетилетия живот, през март 1992 година списанието стопира да излиза. Възстановено е през май 1999 година като месечно издание. От март до декември 2013 година съществува в електронен тип, а през последите седем години отсъстваше от вестникарската сергия. От организацията дават обещание то да продължи живота си с няколко броя годишно (през 2-3 месеца), а първият брой може да се откри в книжарниците " Хеликон ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР