След пускането на интерконектора с Гърция предложената цена на природния

...
След пускането на интерконектора с Гърция предложената цена на природния
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага с 34% по-евтин газ

След стартирането на интерконектора с Гърция препоръчаната цена на природния газ за октомври е 233.49 лева./мВтч или към 34% по-ниска от септемврийската, заяви изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева пред Българска национална телевизия. Съобщението за дефинитивно препоръчаната цена е оповестено и на уеб страницата на сдружението.

Предстои цената да бъде одобрена на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране по-късно през днешния ден. Договореното дневно количество газ, което ще постъпва по тръбата, е 29 000 мегавата.

През септември 1000 куб. м естествен костваха 353.21 лева Предишната формалната поръчка на " Булгаргаз " беше за 249 лева, само че със спада на интернационалните цени и стартирането на междусистемната газова връзка с Гърция, чиято публична гала е през днешния ден, беше обявявано, че окончателната цена ще е по-ниска.

Усилията ще бъдат ориентирани към това цената на газа да се поддържа до равнищата, допустими за бизнеса, сподели още Деница Златева пред Българска национална телевизия.

Изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов съобщи, че след стартирането на интерконектора България, взаимно с Румъния, Словакия и Унгария може да транзитира увеличени количества азерски газ към Европа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР