След протестите във Варна велосипедисти излизат на протестно шествие и

...
След протестите във Варна велосипедисти излизат на протестно шествие и
Коментари Харесай

Велосипедисти излизат на протестно шествие и в София след смъртта на Мартин

След митингите във Варна велосипедисти излизат на протестно шествие и в столицата. Причината е гибелта на 39-годишния Мартин Чикалов, балетист от Варненската опера, който беше затрит от автомобил край Морската градина преди дни и умря в болничното заведение.

Велопоходът стартира от 17:30 ч. от Министерския съвет и ще завърши пред Министерство на вътрешните работи. Протестиращите упорстват за обективни санкции за всички, които брутално нарушават разпоредбите на пътя, за проверка на сигурността по пътищата и проверка на велосипедната инфраструктура. Те желаят и среща с ръководещите.

" Провокира ни следващата нелепа гибел на пътя, която би могла да се избегне с малко надзор и с хора, които да си гледат работата ", съобщи Ивайло Александров, уредник на митинга.

" В коя страна някой може да кара без брошура години наред? Това е безумство и демонстрира доста проблеми в Министерство на вътрешните работи и на всички места по високите етажи. Не е казусът в единичния случай, а че има доста такива ", добави той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР