След проливните дъждове през изминалата нощ сериозна остава обстановката в

...
След проливните дъждове през изминалата нощ сериозна остава обстановката в
Коментари Харесай

Бедстват десетки семейства в община Горна Оряховица

След проливните дъждове през миналата нощ сериозна остава ситуацията в област Велико Търнов, съобщи Българска национална телевизия.

Заради бурята десетки обитаеми места останаха без ток, затворени за придвижване бяха и пътища, само че до сутринта обстановката се възстановява.

Бедствено обаче остава ситуацията в община Горна Оряховица. И предходната нощ там продължи да вали пороен дъжд, съпроводен със мощна стихия. Стихията е унищожила километри от пътната настилка в района и по първични данни вредите ще надвишават един милион лв.. Бедстват и десетки фамилии, чиито къщи, дворове и приземни етажи са наводнени и залети с тонове кал.

На доста места водната буря е отнесла асфалта, зейнали са дълбоки дупки, което прави улиците непроходими.

В село Писарево са унищожени десетки декари земеделска продукция.

Водната буря е заляла тази нощ тази разсадник с плодни дръвчета и цветя, и продукцията е изцяло унищожена. Залети с вода са дворове, приземни етажи, изби в селото, само че и в целия район. Не доближават хора и техника, с цел да може да се реагира в точния момент и хората се пробват да спасят продукцията и покъщнината си със лични сили.

Продължава и следствието на аргументите за съдбовния случай в Златарица, при който след мощната стихия в събота сутринта електрическа жица се скъса и падна върху 29–годишен мъж, който почина на място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР