След над 10-часови преговори в Москва министрите на външните работи

...
След над 10-часови преговори в Москва министрите на външните работи
Коментари Харесай

Мир! Армения и Азербайджан се договориха за спиране на огъня в Нагорни Карабах

След над 10-часови договаряния в Москва министрите на външните работи на Армения и Азербайджан договориха помирение в Нагорни Карабах. Прекратяването на огъня влиза в действие в 12 ч. през днешния ден.

Преговорите сред министрите на външните работи на Армения и Азербайджан - Зохраб Мнацаканян и Джейхун Байрамов при посредничеството на съветския им сътрудник Сергей Лавров - започнаха през вчерашния ден следобяд и завършиха с постигането на съглашение рано тази заран.

Лавров разгласи, че след влизането в действие на примирието през днешния ден по обед враждуващите страни ще стартират продан на пленници и на телата на починалите в траялите две седмици бойни дейности в Нагорни Карабах. След това Баку и Ереван ще пристъпят към директни договаряния за скорошно реализиране на спокойно споразумяване на спора, уточни още Лавров.

Външните министри на Армения и Азербайджан дойдоха в Москва по покана на съветския президент Владимир Путин, който организира поредност от телефонни диалози с водачите на двете страни Никол Пашинян и Илхам Алиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР