След началото на частичната мобилизация московчани се втурнаха да се

...
След началото на частичната мобилизация московчани се втурнаха да се
Коментари Харесай

Московчани се втурнаха да продават жилищата си след началото на мобилизацията

След началото на частичната готовност московчани се втурнаха да се отърват от жилищата си. През първата седмица след оповестяването на мобилизацията броят на заявките за незабавна продажба на жилища на вторичния пазар на столицата се утрои , оповестява " Комерсант ", базирайки се на данни от " Инком-Недвижимость ".



В същото време през първите четири дни след началото на мобилизацията търсенето е намаляло с 20 %. Експертите назовават ​​периода от 22 до 25 септември неуспех за вторичния пазар и го съпоставят с края на февруари 2022 година, когато след началото на " военна специфична интервенция " се разви сходна обстановка заради желанието на жителите незабавно да изоставен Русия.

Малко след оповестяването на мобилизацията вторичният жилищен пазар стартира да се стабилизира. Единадесет дни по-късно предлагането беше със седем % по-високо от 2021 година Несигурността кара притежателите да изтеглят обекти от продажба или незабавно да ги продават, сподели CIAN.Analytics. Според Inkom-Nedvizhimost тези, които желаят да се отърват от жилищата по-бързо, са подготвени да създадат отстъпка до 20 %.

Експертите не чакат възобновяване на вторичния пазар на недвижими парцели в близко бъдеще. От " Инком-Недвижимост " считат, че размерът на покупко-продажбите в сегмента ще намалее в най-хубавия случай с 10%, в най-лошия - с 20%. Тази наклонност е обвързвана с понижаване на броя на ипотечните покупко-продажби, което ще се дължи на обстоятелството, че жителите, попаднали под мобилизацията и напуснали страната, са едни от главните получатели на жилищни заеми.

По-рано през октомври беше обявено, че търсенето на жилища с отстъпки в Русия е спаднало. Собствениците оферират 30-40 % отстъпка, с цел да получат пари бързо, само че купувачите не са подготвени да уловят момента и да си купят жилище.

Източник: " Комерсант "


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР