След мъчителните локдауни от периода на пандемията, туризмът с цел

...
След мъчителните локдауни от периода на пандемията, туризмът с цел
Коментари Харесай

Топ 9 задължителни преживявания за туристи през 2024 г.

След мъчителните локдауни от интервала на пандемията, туризмът за прекарване е в своята епоха на напредък.

Вече не е задоволително просто да посетите обещано място – пътуващите желаят да научат повече за него, да се потопят в живота на локалните хора и по този метод да преживеят лична психическа промяна.

Ето за какво компанията за първокласни пътешествия направи изследване измежду 20 000 от своите консултанти за това кои са наложителните прекарвания за 2024 година

1. Туризъм в нощното небе

Докато обичайният туризъм се концентрира върху запълването на дневните часове с забавни действия, този на нощното небе е напълно отдаден на тъмната част от денонощието.

Пътешествениците могат да се насладят на същински чудеса - от наблюдаване на звездите до Северното зарево, а пътуванията могат да включват и обиколки за наблюдаване на нощни животни.

Virtuoso предлага пътувания до Норвегия, Исландия и Канада, като отбелязва, че пасажерите, които обичат по-топло време, могат да видят цялостното слънчево затъмнение на 8 април в Северно Мексико.

От Тексас до Албания и Испания – имате избор от цели 200 местоположения в 22 страни, които са избрани като " Място с мрачно небе " от организацията с нестопанска цел DarkSky International.

2. " Бавни " сафарита

Сафаритата са отпред на описите на доста пътешественици, само че те не би трябвало да са закрепени върху откриването на " Големите пет " диви животни – лъв, леопард, носорог, слон и африкански бивол. 

Бавните сафарита се концентрират върху цялостния набор от скотски свят и пейзажи на Африка, предоставяйки съвършен контраст на предизвикващите адреналин миграция на антилопа гну и лов на лъвове ", съгласно Virtuoso.

" Бавните сафарита оферират опция да се насладите на някои от не толкоз скритите диви животни на Африка и с по-спокойно движение ", изяснява Мисти Белс, вицепрезидент на компанията за връзки с обществеността в международен мащаб.

3. Уелнес като метод на живот

Уелнес дестинациите са на всички места, само че Virtuoso предлага да избягате от напрежението в " най-щастливата страна в света или Страната на усмивките " – Бутан или Тайланд.

Известният показател на Бутан за брутно национално благополучие (GNH) мери груповото благополучие и богатство на популацията. Приет през 2008 година, той е съществена движеща мощ на туристическата и икономическата политика на страната.

Посещението към този момент е и по-евтино, откакто страната краткотрайно понижи на половина дневната такса за стабилно развиване на стойност 200 $.

Що се отнася до Тайланд, съветниците на Virtuoso предлагат " добре познати региони като Чианг Май и Кох Самуи ", както и по-уединени места.

Един от образците е курортът InterContinental Khao Yai.

Разположен на 2,5 часа от Банкок, спа центърът и стаите му са в първокласни вагони, които са рециклирани, наоколо до националния парк Khao Yai, включен в листата на ЮНЕСКО.

4. Сезоните в Япония

Japan Rail Pass, най-бързо развиващият се уеб страница за пътувания в Съединени американски щати, няма да помогне на пасажерите да опознаят Северна Америка - само че ще ги разведе из Япония с трен.

Уебсайтът има най-голямо нарастване на междинния месечен трафик (+239%) от 2022 година до 2023 година измежду американските консуматори, което акцентира възходящия интерес за посещаване измежду интернационалните гости, съгласно компанията за разбор на данни Similarweb.

Virtuoso отбелязва известността на визитата в Япония напролет, когато в места като Киото и Каназава цъфтят сакурите.

Но консултантите на компанията поучават пътуващите да обмислят и посещаване през зимата, " когато ски сезонът е в разгара си и върхът на Фуджи е затрупан със сняг ".

5. Експедиционни круизи

Експедиционните круизи са наричани " пробивната наклонност в пътуванията на десетилетието ".

Те оферират удобствата на круизните кораби, само че се правят на по-малки плавателни съдове с по-малко хора.

Популярни за места от Антарктида до Галапагоските острови, експедиционните круизи имат специалисти на борда, като историци и геолози, и са предопределени за хора, които търсят спомагателен детайл на премеждие.

" Все повече хора към този момент не желаят елементарни почивки ", споделя Джеймс Коул, създател на основаната във Англия круизна организация Panache Cruises, пред CNBC.

" Хората жадуват за завършения... тук има известна доза романтизъм, която се връща към времето на великите откриватели. ", добавя той.

6. От Париж до Истанбул с трен

Има доста способи да пътувате сред френската столица Париж и Истанбул, град на кръстопътя сред Азия и Европа.

Но може би нито един от тях не е толкоз първокласен - и безценен, като този във влака Venice Simplon-Orient-Express, A Belmond Train.

Влакът прави по-кратки пътувания, доста от които не престават единствено една-две нощи, в Европа и единствено едно пътешестване годишно води пасажерите от Париж до Истанбул.

Virtuoso предлага на пасажерите първо да посетят Олимпийските игри, преди да отпътуват от Париж със жанр.

7. Пътешествие със пристрастеност

Тези, които обичат градинарството, могат да посетят ревюто за цветя RHS Chelsea в Лондон през май, а феновете на четенето могат да се насочат към библиотеката в Страховския манастир в Прага.

Нова компания, наречена " Динозавърски пътувания ", разрешава на запалянковците да пътуват с палеонтолога Брайън Къртис, с цел да копаят фусили и да изследват места с вкаменелости в Съединени американски щати.

" Тези пътувания са част от фантазиите на почитателите на палеонтологията ", споделя Къртис и прибавя, че пътуванията включват " изумителни изложения на динозаври, бозайници, морски влечуги, птерозаври, риби и още от палеонтологичните чудеса ".

8. Бягство на частен остров

Почивката на частен остров е най-хубавата за усамотение, безапелационни са от Virtuoso.

Но не е належащо да резервирате целия остров, с цел да получите сходен престой.

От резервата Bawah в отдалечените острови Риау в Индонезия до курорта The Resort at Isla Palenque в Панама - престоят на частен остров е за тези, които желаят да избягат от всичко на дестинация, където пясъчните пътеки заместват пътищата, а частните вили заемат мястото на обичайния хотел.

9. Кулинарни турове

Кулинарните турове не са нещо ново, само че те оферират прозорец към предишното и сегашното на дадена просвета.

Virtuoso предлага да се запознаете с перуанската кухня на фестивала на храната Mistura или да опитате уличната храна в Любляна, Словения.

Записването в мастър клас по готвене и хранителният туризъм с екскурзоводи като " Любопитният мексиканец " в Мексико Сити пък ще подкрепят директно локалното население.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР