След като сутринта Тошко Йорданов заяви, че служебният финансов министър

...
След като сутринта Тошко Йорданов заяви, че служебният финансов министър
Коментари Харесай

Атака към министър. Имал бизнес с Плевнелиев?

След като сутринта Тошко Йорданов съобщи, че служебният финансов министър Асен Василев е бил наказан за кражба на комерсиална благосъстоятелност, съпартиецът му Любомир Каримански се опита да удари и министъра на стопанската система Кирил Петков, като под формата на въпрос го упрекна в спор на ползи.

Василев и Петков бяха харесани от Демократична България и ИБГНИ за бъдещи министри в бъдещия кабинет с мандат на Има Такъв Народ и се допуска, че трите партии водят договаряния, съобщи Offnews.

Атаката против Петков наподобява координирана, тъй като редом с изявлението на финансиста Каримански, който се чака да е номинация на Има Такъв Народ за министър на финансите, бяха оповестени " следствия " в няколко медии, близки до статуквото. 

Каримански първо заяви, че зам.-министърката на финансите Виолета Лорер реализира наблюдаване над фонда “Джереми ”, до момента в който нейният брачен партньор Даниел Лорер е сътрудник във компания “Прайдкар ”, която е сътрудник на Министерството на стопанската система в “Джереми ”, което е обществена информация.

Каримански попита: " Тъй като вие сме ревнив войник, господин министър, против корупцията и недопускане и спор на ползи в българската страна, както и ние желаем това да бъде, да кажете дали посоченият нагоре факт може да се смята за спор на ползи? " и " Имате ли някаква съгласуваност с Еллив Гури, Даниел Лорер, както и с Евгени Ангелов, стопански консултант по времето на президента Плевнелиев и ръководител на Българската асоциация за дялово и рисково финансиране? ".

Друго негово изказване под формата на въпрос беше: " Защо, откакто поехте властта в МИ и МФ, не променихме корупционните критерии в така наречен Фонд на фондовете, заложени от самото МФ и допускам съветвани в МИ.

Тези критерии се зададоха по времето на Владислав Горанов с протекциите на Томислав Дончев и сътрудниците на Фонда са от времето на ГЕРБ. Например “Силвър лайн ”, ръководен от Евгени Ангелов, дали той не обира плодовете на посетите от дълго време семена, възползвайки се от властта си като стопански консултант на Плевнелиев? "

Поредният негов " въпрос " беше: " Как тъкмо се борите против корупционните практики и смятате ли, че Фондът на фондовете работи транспарантно по критериите на ГЕРБ и спазвани от вас? ”

" Управлявах една доста сполучлива компания, финансирана с частен капитал, в която аз съм мажоритарен притежател. Никой не може да ми се обади по телефона и да ми каже какво да върша ", сподели Петков. За Виолета Лорер сподели, че рядко е срещал подобен експерт. Той описа, че тя е работела за европейска компания над 10 милиарда евро капитал и целият ръб я молел да остане да работи, а не да се върне в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР