След като предизвика фурор на откриването на Синелибри 2022, зрелищната

...
След като предизвика фурор на откриването на Синелибри 2022, зрелищната
Коментари Харесай

Филмът на Тео Ушев „Ф1.618“ влиза в киносалоните у нас

След като провокира възторг на откриването на Синелибри 2022, зрелищната приключенска антиутопия „ φ1.618 “ , пълнометражен дебют в игралното кино на световноизвестния аниматор Теодор Ушев, влиза в киносалоните в цялата страна на 25 ноември. Вече е известна главната визия – също дело на режисьора, която ще съпътства разпространяването на кино лентата.

От през днешния ден феновете могат да се насладят и на формалния филмов откъс на „ φ1.618 “. Продуценти на филмовия откъс са Перипетея, Мувименто и Bravo Charlie.

Непосредствено преди датата на разпространяването, на 24 ноември в The Mall от 19:00 ч., ще се състои формалната национална премиера на кино лентата със фотоси на аления килим и с присъединяване на целия екип! За най-нетърпеливите фенове филмът ще бъде излъчен още на 24 ноември в прилежащите зали в The Mall. Те ще имат опция да закупят билети и да минат по аления килим дружно с обичаните си артисти.

Сценарият на „ φ1.618 “ е дело на Владислав Тодоров - създател на романа „ Пумпал “, вдъхнал живот на филма; оператор е Емил Христов, а продуцент от българска страна е Орлин Руевски. В облиците на Криптон и Гаргара изкусно се превъплъщават актьорите Деян Донков и Мартина Апостолова, партнира им цяло съзвездие от артисти и обществени фигури като Ирмена Чичикова, Владимир Люцканов, Николай Станоев, Герасим Георгиев-Геро, Васил Дуев, Китодар Тодоров, Георги Лозанов и други Филмът е майсторски инсталиран и изкусен до последния специфичен резултат, а в игралните фрагменти са имплементирани впечатляващи анимационни фрагменти, запазена марка на Теодор Ушев.



За кино лентата:

„ φ1.618 “ потапя фена в мистериозния свят на биотитаните - микронация от безсмъртни, биологически съвършени хора. Заради растящата токсичност на планетата Земя те се готвят да я изоставен вечно, подготвяйки за задачата кораба Пумпал. В тази страховита и завладяваща постапокалиптична действителност основните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да извърнат хода на историята. Ще изживеят голям брой завършения в непрекъсната конкуренция с времето и в неизбежна борба сред любовта и злото, човешкото и безскрупулността.
`Филмът

„ φ1.618 “ е дръзновен и подигравателен халюцинационен опит, по едно и също време жесток и гальовен, сериозен и занимателен, неоправдателен към бездуховния свят, само че и изпълнен с вяра, че избавление има. Филмът беше част от селекцията на Фестивала за ново кино в Монреал и пожъна възторжени мнения от кинонаблюдатели и фенове, които го дефинираха като „ приказен филм с капацитет да стане паметен “. По думите на Рамин Ханджани „ φ1.618 “ е „ пречистващо странствуване, което може да подсети на феновете за основните герои от творбите на Алехандро Ходоровски, без да визира всички рискови детайли в тях. “ Според Реда Бенкула филмът на Ушев изобличава свят, насочен към своето заличаване. Ако специфичните резултати са тенденциозен кич, то те служат и като отпратка към наследството от комунистическата ера. Тоталитаризмът, който режисьорът жигосва, е храна за размисъл в подтекст, в който краят на света във „ φ1.618 “ съответствува с рецесията, която претърпяваме сега. “

Световната премиера на „ φ1.618 “ е на 23 ноември в границите на фестивала " Black Night Film Festival " в Талин, Естония. (PÖFF е годишен кино фестивал от А класа, който се организира от 1997 година насам.) От 25 ноември филмът потегля по кината в цяла България. А преди броени дни се състоя премиерата на провокативното парче на Иво Димчев „ Еротична звезда “, което ще ви придвижи в „ корпореалната “ атмосфера на „ φ1.618 “. В клипа са употребявани фрагменти от кино лентата, в който Димчев също има присъединяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР