След като преди няколко дни разпространиха първите изображения на на изцяло новия

...
След като преди няколко дни
разпространиха първите изображения на на изцяло
новия
Коментари Харесай

Електрическата SKODA ENYAQ iV обещава емоционален дизайн

След като преди няколко дни разпространиха първите изображения на на изцяло новия си 100% електрически SUV модел ENYAQ iV, днес SKODA популяризира и първите скици на завършения дизайн на електрическия автомобил, който ще бъде показан пред света на 1 септември в Прага.

От SKODA разясняват, че ENYAQ iV ще постави началото на нова глава в историята на марката, като като се изключи че ще бъде първата кола на компанията, създадена на специално основаната модулна платформа за електрически автомобили MEB, ще предложи и емоционален, само че и уравновесен, дизайн, характерният за представителите на фирмата интериорен шир и възможно най-доброто и ново, което компанията е в състояние да предложи сега по отношение на системите за комфорт и безопасност.

"Дизайнът на ENYAQ iV е напредничав, балансиран и убеден ", разяснява Карл Нойхолд, началник на подразделението Екстериорен дизайн на SKODA. "Новите пропорции му придават специална динамика, както и необятен интериор. Големите джанти и разстояние от пътя пък му придават мощното наличие на SUV ".



SKODA ENYAQ iV ще се предлага с избор между версии съд задно и 4х4 задвижване, три батерийни блока, според от капацитета, и пет равнища на мощностни показатели.

SKODA ENYAQ iV ще стъпи на пазара с основни габарити дължина 4648 мм, широчина 1877 мм и височина от 1618 мм, а междуосието на електромобила ще бъде 2765 мм. Товарното му отделение ще предложи потребен размер от 585 литра.

Базовата версия на SKODA ENYAQ iV ще бъде ENYAQ iV 50, като на борда ще бъде интегриран батериен блок с потенциал от 55 kWh и електромотор в задната част на купето с мощност от 150 конски сили, а автономността ще бъде от до 340 километра. Свободният пробег се усилва до 390 километра при избор на модификацията с 62 kWh батерия. Модификацията ENYAQ iV 80 (82 kWh батерия), която е със задно задвижване, обещава мощ от 205 конски сили и до 500 километра пробег. Съшата батерия ще бъде вградена и в двете версии със задвижване на четирите колела- 80X и vRS, които обещават мощности от надлежно 266 и 306 конски сили, и пробег от до 460 километра.

Топ-версията на ENYAQ iV ще предложи възможност за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди и оптималната скорост на движение от 180 км/ч.

Новият електрически автомобил на SKODA ще бъде пуснат в произвеждане към края на тази година, а пазарното му лансиране е планувано за началото на 2021 година, като първоначално ще се предлага пилотната му специална серия Founder’s Edition (1895 бройки)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР