След като пенсиите, отпуснати до края на миналата година бяха

...
След като пенсиите, отпуснати до края на миналата година бяха
Коментари Харесай

Новини от НОИ! Още едни пенсии се увеличават

След като пенсиите, отпуснати до края на предходната година бяха увеличени с 10 % от първи юли, към този момент са по-високи и наследствените пенсии.

След нарастването от месец юли с 10% на главните размери на трудовите пенсии, отпуснати до края на предходната година, нарастват и наследствените пенсии, защото персоналната на умрелия също се усилва с 10%, обясни Любомира Язаджиева - шеф на Дирекция " Пенсии " в Националния застрахователен институт:

" Законодателят планува, че се усилва с 10 на 100 персоналната трудова пенсия на умрялото лице, от която се дефинират по-късно наследствените пенсии. И към наследствената по този начин формирана пенсия на всеки правоприемник се включва сумата от 60 лв. и, надлежно, в случай че е била изплащана на този правоприемник обезщетителна самостоятелна разлика, и тя се включва в размера на наследствената пенсия ".

Към размерите на наследствените пенсии, отпуснати в интервала 1 януари - 30 юни тази година, за всеки правоприемник се прибавят и изплащаните коронавирус добавки от 60 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР