След като главният изпълнителен директор на TikTok беше разкритикуван от

...
След като главният изпълнителен директор на TikTok беше разкритикуван от
Коментари Харесай

Ново приложение замества TikTok

След като основният изпълнителен шеф на TikTok беше неодобрен от Конгреса за първи път, доста консуматори започнаха да разгласяват за различна платформа, наречена Lemon8. Множество основатели разказват приложението като „ в случай че Pinterest и Instagram имаха бебе, с логаритъма на TikTok “. Оказва се, че приложението не е просто инцидентна опция на TikTok. Lemon8 е платформа за обществени медии, стартирана в Съединените щати по-рано тази година от китайската компания майка на TikTok ByteDance на фона на федерални и щатски старания за възбрана или ограничение на TikTok в страната заради опасения за националната сигурност.

Приликите във видеоклиповете, сравняващи новата услуга с Instagram и Pinterest, които бяха оповестени както от англоезични, по този начин и от испаноговорящи основатели, повдигнаха въпроси дали на хората е било плащано, с цел да разпространяват новото приложение в TikTok. Но макар тези спекулации – и възходящия надзор върху TikTok и ByteDance – все по-голям брой консуматори и авторитетни лица в Съединени американски щати към този момент  рекламират Lemon8, с неговия фокус върху фотоси и мощно подбрано, осведомително или „ амбициозно “ наличие.
-->
Lemon8 е изтеглен малко над един милион пъти в Съединените щати от февруари, и има към половин милион дейни консуматори дневно в Съединени американски щати предишния месец.

Lemon8 към момента е първоначално си и тества по какъв начин да работи с създатели. От ByteDance я разказват като " платформа за обществени медии, ангажирана с построяването на разнообразна и приобщаваща общественост, където хората могат да откриват ново наличие и основатели всеки ден “. 

Силният фокус на Lemon8 върху фотосите бележи внезапно отклоняване от множеството от главните обществени приложения, които, следвайки образеца на TikTok, влязоха ол-ин в безпределно превъртащи се къси видеоклипове през последните години.

Началната страница на Lemon8 е емисия „ за вас “, където потребителите могат да превъртат през наличие, сходно на TikTok, само че вместо видеоклипове, емисията е две колони с неподвижни изображения. Когато щракнете върху обява, това може да е една фотография или няколко изображения. Също по този начин е допустимо да публикувате видеоклипове в приложението, само че те са по-малко известни.

Приложението е мощно концентрирано върху наличието за хубост и метод на живот - страницата „ за вас “ може да бъде сортирана в шест категории, в това число мода, дом и пътешестване. Много от изявленията съдържат дълги надписи и потребителите могат също да редактират изображения, с цел да включват текстови наслагвания. Освен приликите с Instagram и Pinterest, Lemon8 наподобява съвсем еднакъв с китайското приложение Xiaohongshu.

Все отново на приложението липсват някои общоприети функционалности на обществената платформа като известия и опцията за маркиране на други консуматори в изявления.

Какво ще се случи обаче, занапред следва да се разбере. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР