След като днес държавният газов доставчик Булгаргаз поиска през октомври

...
След като днес държавният газов доставчик Булгаргаз поиска през октомври
Коментари Харесай

Асен Василев: Намалението на газа за октомври е заради договорения от нас танкер

След като през днешния ден държавният газов снабдител " Булгаргаз " изиска през октомври, някогашният финансов министър Асен Василев разяснява в Бургас, че спадът в цената се дължи на танкера, който държавното управление на Кирил Петков контракти малко преди да падне от власт.
" Служебното държавно управление през днешния ден се похвали, че цената ще падне до 246 лева на мегават час през октомври месец за газа. Това е същата цена, която ние успяхме да осигурим юни месец. Юни месец получихме два танкера. Цената през октомври включва един танкер, който сякаш беше доста безценен, само че разрешава цената да падне с 30%. Единственият въпрос, който остава е за какво се отказахме от другите 6 танкера, преди да сме обезпечили различни доставки на газ ", сподели Василев.

 " Булгаргаз " изиска газът да поевтинее с 30% през октомври

От своя страна по-рано през днешния ден разгласи желаното понижението за резултат от " напъните на новото управление на компанията за обезпечаване на действителна диверсификация, в това число на сполучливо извършените транспарантни търгове, както и на твърдата решителност на държавното управление да пусне в употреба интерконектора с Гърция ".

Според тях прогнозната цена за октомври дава отговор на апела на работодателските и синдикалните организации за пределна цена на газа до 250 лв. за мегаватчас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР