След като беше обявен съставът на новия служебен кабинет, от

...
След като беше обявен съставът на новия служебен кабинет, от
Коментари Харесай

ГЕРБ очаквали да бъдат сменени шестима слаби служебни министри

След като беше разгласен съставът на новия длъжностен кабинет, от ГЕРБ се включиха онлайн, с цел да дадат своята оценка за министрите. Хората на Бойко Борисов очаквали да бъдат заменени шестима членове на служебното държавно управление, които съгласно тях били " слаби ". " Оказа се, че те останаха, а други трима избягаха от сякаш великите триумфи ", сподели зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

" Президентът разгласи работата на служебния кабинет като извънредно сполучлива. На мен ми се желае някой да ни каже какви триумфи тъкмо са постигнали. Пандемията ли спря, сполучлива ли беше тяхната имунизационна акция, оправиха ли се с бежанската рецесия, овладяха ли инфлацията, построиха ли даже 1 см път? Румен Радев или е станал жертва на личната си агитация, или искрено лъже? Трета алтернатива няма. Реалностите са такива ", сподели още Митов.

Той подхвана и тематиката с новия политическия план на Кирил Петков и Асен Василев. Тъй като нямат време да записват своя партия, те ще търсят други способи да за явяване на вота. " Сега разбираме, че са опитвали да купуват партии. Вчера ръководителят на „ Екогласност ” го сподели ясно. С това са се занимавали служебни министри и президентската администрация ".

Зам.-председателят на ГЕРБ продължи с рецензиите към ръководещия до момента длъжностен кабинет: " В момента цената на тока у нас е най-висока в Европа, инфлацията е по-високата от междинната в Европейски Съюз, имаме най-нисък дял от ваксинирани в Европейски Съюз. Това са постигнали тези хора досега. "

Тома Биков уточни и имената на шестимата министри, които от ГЕРБ са очаквали да бъдат заменени - министърът на енергетиката Андрей Живков, здравният министър Стойчо Кацаров, министърът на районното развиване Виолета Комитова, министърът на туризма Стела Балтова, министърът на културата Велислав Минеков и министърът на защитата Георги Панайотов.

Според ГЕРБ към този момент било безсмислено да се желае оставката на вътрешния министър Бойко Рашков, " който като ръководител на предизборния щаб на Румен Радев няма по какъв начин да бъде заменен по средата на акцията. " Приемаме оставането на Рашков като знак, че и през тази акция нашите симпатизанти ще бъдат подложени на напън от страна на Министерството на вътрешните работи, със старите ченгеджийски похвати ", счита Биков.

За новия политически план на Кирил Петков и Асен Василев, някогашният народен представител беше безапелационен, че от ГЕРБ-СДС нямат терзания, тъй като нямат допирни точки с тях. " Притесняват се партиите на митинга, които следва да бъдат изчегъртвани от президентската администрация. "

" Преди два дни поискахме оставката на министъра на защитата Георги Панайотов, като изчакахме да забележим реакцията на президента. Видяхме я. През това време бяхме упрекнати от Министерството на защитата, че лъжем и използваме персонална покруса за предизборни цели. От началото на август ние сме в непрекъснат контакт с неговото семейство и всички дейности са съгласувани с роднините му ", сподели Христо Гаджев от ГЕРБ за гибелта на лейтенант Манчев от Чешнегирово.

Стана ясно и, че ГЕРБ-СДС не престават да разискват името на претендента си за президент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР