След години начело на ВМРО-Българско национално движение Красимир Каракачанов се

...
След години начело на ВМРО-Българско национално движение Красимир Каракачанов се
Коментари Харесай

Джамбазки: Няма да има промяна в ядрото на идеите, а само в начина, по който стигаме до хората

След години отпред на ВМРО-Българско национално придвижване Красимир Каракачанов се отдръпва от поста, след слабите резултати на изборите. Конгресът ще избере трима съпредседатели. Един от кандидатите за поста в Ангел Джамбазки.

„ Партията да се ръководи от побеждават е традиция, употребена от преди 9 септември, само че и в новото време. Използваме я, когато има потребност от събирането на сили на всички, които са дейни водачи на организацията. Целта е а се покрие по-голям периметър от задания, които би трябвало да се свършат”, изясни Ангел Джамбазки пред Нова телевизия.

По думите му партията има пояснение за неприятните изборни резултати. Трябва да обединим всички наши съидейници, които се дефинират като български патриоти”, сподели още той.

На въпрос с какво той би бил по-различен водач от досегашния, Ангел Джамбазки отговори по този начин:

„ Ще съм друг с визията си за това по какъв начин би трябвало да се споделят концепциите на Вътрешна македонска революционна организация. Това би трябвало да стане по-активно в обществените мрежи. Идва време за рационализация на посланията. Няма да има смяна в ядрото на концепциите, а единствено в метода, по който доближаваме до хората”, добави той.

Темата за Македония ще остане водеща и за новото управление, безапелационен е Джамбазки.

„ Темата Македония постоянно е задоволителен претекст да се занимаваме с политика въобще. Предпочетохме да останем в ръководство, което не беше изключително харесвано, вместо тактически да се измъкнем, тъй като знаехме, че при положение на нови избори идващите ръководещи можеха да създадат неприемливи взаимни отстъпки. Темата за Македония е наднационална и надпартийна. Усилията по нея си струваха”, сподели още Джамбазки и посочи, че тя няма да бъде единствената, посредством която ще се притеглят симпатизанти.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР