Хорхе Мартин от отбора на Прамак Рейсинг спечели спринтовото състезание,

...
Хорхе Мартин от отбора на Прамак Рейсинг спечели спринтовото състезание,
Коментари Харесай

Хорхе Мартин спечели спринта за Гран При на Франция

Хорхе Мартин от тима на Прамак Рейсинг завоюва спринтовото съревнование, предхождащо същинската конкуренция в неделя за Голямата премия на Франция в MotoGP.

На пистата в Льо Ман испанецът водеше колоната през цялото време до самия край и измина 13-те обиколки за 19:49.694 минути.

За испанеца това е трета победа от началото на сезона в пет извършени спринтови надпревари, като той има и една победа в Гран При, с което е безапелационен водач в генералното класиране.

Втори в днешния старт остана Марк Маркес. Пилотът на Грезини Дукати потегли 13-ти, само че със ужасно показване се добра до подиума. Пред него остана само сънародника му на 2.280 секунди.

Почетната стълбичка се запълни напълно от испанци, защото трети на 4.174 секунди се подреди Маверик Винялес с Априля.

Италианецът Марко Бедзеки изглеждаше сигурен за почетната стълбичка, само че четири обиколки преди края водачът на VR46 загуби надзор над машината си и падна.

Световният първенец от Италия Франческо Баная с Дукати пък не приключи поради механически проблем. От това се възползва неговият съотечественик и съотборник Енеа Бастианини, който го изпревари в генералното класиране, нареждайки се на четвърто място в днешния ден.

В генералното класиране Хорхе Мартин е първи със 104 точки, следван от Бастианини със 76 и Баная със 75.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР