След четири месеца липса на обществено внимание темата култура отново

...
След четири месеца липса на обществено внимание темата култура отново
Коментари Харесай

Министърът на културата: Възнамерявам всяка седмица да споделям по едно видео


След четири месеца липса на публично внимание тематиката просвета още веднъж е на дневен ред, съобщи във видеобръщение министърът на културата Атанас Атанасов.

В петък той пусна видеоселфи от кабинета си с признателност към всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден. " Видео което споделих от директния си информационен канал доближи до всички българи ", разяснява през днешния ден министърът.

" В петък министерство на културата създаде огромна вест. 30 400 000 за Национален фонд просвета са отворени за кандидатстване. Тази вест притегли 12 споделяния във Facebook. Малко по късно едно видео, което споделих от директния си информационен канал, доближи до всички българи. След 4 месеца липса на публично внимание тематиката просвета още веднъж е на дневен ред ", отбелязва Атанас Атанасов.

" Съжалявам, в случай че този жанр на връзка е провокирал отрицателни страсти. Не съм желал да обидя никого, само че в случай че това е цената, която би трябвало да платя, с цел да може тематиката просвета да бъде на дневен ред в нашето общество, подготвен съм ", споделя министърът на културата.



Той уточни какво е съумяло да направи ръководеното от него министерство в първите 100 дни на кабинета.

" 100 милиона повече в бюджета за просвета, 44 милиона за Национален кино център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд просвета, 12 милиона за българските музеи, макар лъжите на опозицията. Нови състезания за шефове на културните институти, налагане на ясни критерии, с цел да може парите да отиват до създателите, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката стратегия, с което се осигуриха спомагателни 10 милиона отвън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и национален спектакъл. И това са единствено някои от нещата, които постигнахме. Възнамерявам всяка седмица да споделям с вас по едно видео и идната седмица ще ви опиша повече за Национален фонд просвета ", сподели министър Атанас Атанасов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР