След 36 години, Аржентина отново е световен шампион по футбол!

...
След 36 години, Аржентина отново е световен шампион по футбол!
Коментари Харесай

Нечовешка драма донесе световната титла на Аржентина и Меси! /СНИМКИ/

След 36 години, Аржентина още веднъж е международен първенец по футбол! След 4 несполучливи опита, 35-годишният Лео Меси стъпи на международния връх.

Заедно с радостта на южноамериканците, падна и грамадния честен товар от плещите на Меси, че в кариерата си не се е раздавал задоволително за страната си.
-->
Това стана след 2:2 в постоянното време, 3:3 след продълженията и доминация на Аржентина при дузпите! Един от най-паметните фиинали в историята на футбола.

" Гаучосите " започнаха по-активно мача. Алексис Мак Алистър насочи първия прецизен удар в 5-ата минута, само че право в ръцете на Лорис. 

В 21-та минута - Дузпа в интерес на Аржентина!  Ди Мария нахлу отляво в наказателното поле, само че Дембеле го фаулира и съдията незабавно уточни бялата точка!

Лионел Меси стреля технично и прати топката в левия ъгъл. 1:0 за Аржентина!

В 35-та минута  тоталното предимство на " гаучосите " беше материализирано с втори гол.

 Снимка 599870

След бърза офанзива и талантлив пас на Меси с външен фалц към Алварес, той изведе Мак Алистър, който подаде страховит пас към Ди Мария, а халфът стреля около Лорис за 2:0!

Търпението на Дидие Дешан наподобява свърши и той направи шокиращи смени. Оливие Жиру бе сменен от Маркюз Тюрам.

Аржентинците започнаха по-активно и втората част. И имаха няколко отлични шанса, в това число и Меси,да  вкарат трети гол и да приключат интригата.

Играта на Франция не вървеше, само че стана чудото!

 Снимка 599876

МБапе вкара от дузпа в 80-та  минута, а след това гениалният французин вкара и за 2:2.

Какво знамение! За следващ път на това състезание Аржентина позволява поврат в мача, откакто водеше безапелационно.

После стана скандал със симулация на Тюрам за дузпа в наказателното поле. Изумително развиване на финала и рвъзкръсване на " петлите ".

В добавеното време - тотално предимство на французите! Но Лорис избави бомбен шут на Меси! И по този начин - изключителната драма отиде на продължения.

В първото от тях - тотално превъзходство на Франция! " Петлите " бяха спирани с груби нарушавания и картони. Но в неговия край - драма пред френската врата. Резултатът се резервира. Абсолютно никаква логичност на терена в този вманиачен край.

3:2 за Аржентина! В драматична обстановка и разногласия за засада, Меси добута топката във вратата на Лорис. Голът бе приет. Това стана в 108-та минута.

Втора дузпа за Франция! Страхотен Мбапе - 3:3, хеттрик на огромната звезда на Франция. Това беше и урок за британския голмайстор хари Кейн, който беше в същото състояние.

 На живо: Аржентина - Франция, 3:3 - дузпи!

Веднага  по-късно МБапе можеше да вкара за четвърти път! Истинска полуда на терена, смъртоносни положения и пред двете порти!

И тук пристигнаха дузпите. За десерт на неделната полуда в Катар.

Кингсли Коман изпусна за Франция! И Чуамени пропусна! Психоатаките на вратаря на Аржентина Мартинес дадоха резултат. А Уго Лорис не хващаше нито една.

Гонсало Монтиел донесе третата международна купа на аржентинците!

 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР