КИЕВ, Украйна (AP) — Още хиляди цивилни са избягали от

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Още хиляди цивилни са избягали от
Коментари Харесай

Хиляди цивилни са евакуирани от североизточна Украйна, докато Русия подновява граничното нападение

КИЕВ, Украйна (AP) — Още хиляди цивилни са избягали от възобновената сухопътна атака на Русия в североизточната част на Украйна, която е ориентирана към градове и села с бараж от артилерия и минометен огън, споделиха публични лица в неделя.

Интензивните борби принудиха най-малко една украинска част да се отдръпна в региона на Харков, капитулирайки повече земя на съветските сили в по-слабо предпазените селища в по този начин наречената оспорвана „ сива зона “ “ по съветската граница.

Междувременно 10-етажен жилищен блок се срути в съветския град Белгород, покрай границата, като се оповестява за няколко смъртни случая и ранени. Руските управляващи оповестиха, че постройката се е срутила след украински обстрел. Украйна не е коментирала случая.

Най-малко 4000 цивилни са избягали от региона на Харков от петък, когато силите на Москва започнаха интервенцията, сподели губернаторът Олег Синегубов в изказване в обществените медии. Тежки боеве бушуваха в неделя по североизточната фронтова линия, където съветските сили атаку...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР