Скоростта, която отчита километража на автомобила, по принцип е по-висока

...
Скоростта, която отчита километража на автомобила, по принцип е по-висока
Коментари Харесай

Скоростта, която показва километража на колата е по-висока от реалната

Скоростта, която регистрира километража на автомобила, по принцип е по-висока от действителната скорост.

" По този метод конструкторите желаят да попречат на водачите да бъдат санкционирани за превишена скорост ", споделя Филип Райлант, представител на федерацията за подвижност TRAXIO в Белгия. " Точната граница на неточност зависи от доста фактори. Не единствено, че всяка марка коли има разнообразни граници на неточност, това може да е друго и за другите модели или видове мотори на тези марки ", оповестява 24 часа.

В последните седмици в Белгия се развихря спор сред водачи и специалсти с какъв брой би трябвало да се кара по автомагистралите, откакто от държавното управление публично оповестиха, че толеранса е 6 % - т.е. при позволени 120 км/ч оптималната скорост в страната, водачите ще бъдат санкционарин от 129 км/ч нагоре.

Производителите на коли също намират за несвоевременно да оповестяват по отношение на употребяваните граници на неточност при отчитането на одометъра. Те не желаят да получават искания от водачи, които са получили санкция за превишена скорост и оспорват разликата сред действителната скорост и скоростта на километража.

" Редица други фактори също играят роля ", споделя Райлант. " Например налягането в гумите, само че също и джантите и гумите, които се отклоняват от общоприетия размер, въздействат върху скоростта, която отчитате на брояча. И когато пътят се спуска, вашият круиз надзор не постоянно може да подсигурява непрекъсната скорост. "

За тези, които държат да знаят с по-голяма акуратност с каква скорост карат се предлагат навигационни приложения като Waze и Гугъл Maps. " Те в действителност са малко по-прецизни, само че не са 100 % точни за премерване на скоростта ", прибавя белгийският експерт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР