Приморско ще отбележи празника си на 24 май с богата

...
Приморско ще отбележи празника си на 24 май с богата
Коментари Харесай

Приморско очаква силен летен сезон

Приморско ще означи празника си на 24 май с богата стратегия. С тържествата ще бъде обещано и началото на летния туристически сезон през тази година, сподели Българска телеграфна агенция кметът на крайморската община Иван Гайков. По думите му град Приморско и съставните селища на общината са изцяло подготвени да посрещнат своите посетители. 

" Очакванията ни са за в действителност добър летен сезон. Високи цели си слагат и хотелиерите, и ресторантьорите в нашата община. Надяваме се в края на лятото да си кажем – успяхме, целият труд, който положихме, си заслужаваше. Всички ВиК поправки в Приморско са завършили. През тази година приготвяме няколко буферни паркинга, с цел да обезпечим спокойното напредване в най-натоварените месеци. Те ще са в разнообразни елементи на Приморско. Направили сме разбор за това къде е най-необходимо да има такива паркинги. Също по този начин планираме през тази година да бъде интегрирана системата за паркиране в " синя зона ", да бъдат въведени електронни скоби и фишове ", сподели Иван Гайков. 

Приморско е измежду общините от региона, които се включиха в новосъздаденото Сдружение " Фонд за стимулиране на полетите на Летище - Бургас ". Кметът Гайков разяснява пред Българска телеграфна агенция, че финансовото присъединяване на Приморско е алегорично спрямо огромните общини като Бургас и Поморие. " Обединението на всички общини в това съдружие е знаков миг. Заедно с напъните, които се вършат за развиване на бургаското летище, се работи и по разширението на граничния пункт с Турция при Малко Търново, което ще даде спомагателен стопански подтик на целия район. Това са стратегически тематики, които са значими освен за регионалния център Бургас, само че и за всички по-малки общини ", уточни Гайков. 

На въпрос чака ли смяна в профила на туристите, които посещават Приморско, в случай че бургаската аерогара разшири доста портфолиото си от дестинации, които обслужва, кметът на Приморско отговори: " Целта на Приморско не е да промени напълно профила на нашия екскурзиант. Както знаете, Приморско е курортно населено място от доста години. Нашият район е основополагащ във връзка с летния туризъм. Нашата цел е от ден на ден българи да препокрият родното Черноморско крайбрежие. А това, което вършим, е да разпространяваме културното-историческото и естественото си завещание дружно с надграждане на услугите, които предлагаме ".

Пред Българска телеграфна агенция хотелиери от Приморско показаха вяра, че и на юг от Бургас летният туристически сезон ще стартира малко-рано. Първите групи туристи се чакат при започване на юни. Те ще се основно от Чехия и Полша. Очакванията на туристическия отрасъл са през тази година да бъде маркиран растеж в броя на гостите от Словакия и Словения. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР