Скандали и хаос царят във вероятно последните часове на 45-тото

...
Скандали и хаос царят във вероятно последните часове на 45-тото
Коментари Харесай

Хаос в комисията за ревизия на последните 10 години управление

Скандали и безпорядък царят във евентуално последните часове на 45-тото Народно заседание. Заседава краткотрайната парламентарна комисия за проверка на последните 10 години ръководство.

Първа точка в дневния ред стана продължаването на чуването на предприемача Светослав Илчовски, който през вчерашния ден упрекна ГЕРБ в рекет и корист с власт.

За разлика от през вчерашния ден, през днешния ден още при започване на съвещанието влязоха всички представители на ГЕРБ, а ръководителят на комисията Мая Манолова се наложи да извика и НСО, с цел да бъде овладяна залата.

След многократни опити на депутатите от ГЕРБ да трансформират дневния ред на съвещанието с претекстовете, че чуването на предприемача, както и на лица, свързани със строителството на подпорната стена на плажа в Алепу, които също бяха залегнали в дневния ред не са предмет на комисията, от ГЕРБ желаеха да им бъдат предоставени всички документи, с които разполага Илчовски.

Председателят на комисията Мая Манолова съобщи, че това не може да стане, защото става въпрос за вътрешнофирмена документи и за информация, касаеща действието на фондовата борса.

Заседанието стартира след към час яростни разногласия, с цел да бъде изслушан Илчовски.

Предишното съвещание на комисията – в сряда, провокира скандал, откакто предприемачът съобщи, че има политически рекет над бизнеса, желана такса „ успокоение “, която трябвало да се заплаща на доближени до ГЕРБ, за напън върху самия Илчовски от най-високо равнище и редица други злоупотреби с власт и въздействие. Днес той повтори тези свои изказвания и добави, че разполага със фотоси от Ница и Монако от май 2017 година, когато предприемачът Иван Ангелов - притежател на компанията „ Градус “, го е помолил от името на премиера да направи мним оборот в размер на към 70 милиона лв. на неговото сдружение. Илчовски добави, че разполага с документи за това и ще ги съобщи на комисията. След това изявление в залата настъпи безпорядък и крясъци от разнообразни страни. Манолова изиска квесторите да изведат депутата от ГЕРБ Маноил Манев, а в следствие – и чиновниците на НСО да дойдат в залата, с цел да въдворят ред.

Илчовски удостовери, че пред депутатите, че фотосите от спалнята на Борисов, на които се виждат златни кюлчета и пачки евро са същински.

По-рано през днешния ден от компанията „ Градус “, упомената от Илчовски, оповестиха, че ще заведат всички вероятни каузи против агробизнесмена, защото неговите изказвания предизвикват на компанията и нейните вложители имуществени и неимуществени вреди “. И в днешната търговия на фондовата борса акциите на компанията са на алена територия, оповестяват от сдружението.
Сутринта депутатът от Движение за права и свободи Димитър Аврамов прикани да се направи инспекция на изказванията на предприемача Светослав Илчовски, направени по време на съвещание на краткотрайната анкетна комисия за инспекция на предходното ръководство.

През 2012 година Илчовски беше очевидец по обвиняване в изнудване против Аврамов, който по това време беше народен представител от ГЕРБ. Делото още е в профилирания съд.

"Трябва да се направи инспекция на изказванията. Това са такива изказвания, които би трябвало да бъдат потвърдени, би трябвало да бъдат тествани от съответните органи. Сега, дали може да му се има вяра? Проверка би трябвало. Аз нямам с него никакви взаимоотношения. Ние нямаме връзка, не се виждаме ", сподели Димитър Аврамов, народен представител от Движение за права и свободи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР