Ситуацията в Украйна в момента е изключително сложна, тъжна и

...
Ситуацията в Украйна в момента е изключително сложна, тъжна и
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна у нас: Москва цели реванш за Студената война

Ситуацията в Украйна сега е извънредно комплицирана, тъжна и тревожна. Не може да се изключи война с Русия, съобщи пред бТВ украинският дипломат в България Виталий Москаленко.

Той напомни, че през февруари се навършват осем години от окупацията на Крим от Руската федерация.

„ Конфликтът сред Русия и Украйна е война, която продължава до момента. Сегашната обстановка е допустимо да прерасне към действителни военни дейности и да нахлуят съветски войски на територията на Украйна “, добави Москаленко.

Дипломатът уточни, че единствено съветският президент Владимир Путин знае дали ще има сходна инвазия. Според него Москва цели реванш за загубата си в Студената война.

„ Много от европейските страни зависят от съветския газ, в това число и България. Газовият детайл Русия го употребява като детайл на изнудване, на подкуп и оръжие, благодарение на което тя желае да реализира избрани политически цели “, посочи той. 

Посланикът изясни, че Украйна сега е готова за действителни военни дейности с източния си комшия, както и чака ответна реакция от Запада при навлизане на съветски военни елементи.

„ Украйна беше принудена да се приготви за война и е подготвена за такава. Получаваме сериозна помощ от страна на Европейски Съюз, Съединени американски щати – и във финансово отношение, и във военно-техническо отношение “, добави посланикът.

Москаленко описа, че известният боксьор Владимир Кличко се е записал в Народното опълчение. Дипломатът не изключи спорът да се позволи и по дипломатически път. Посланикът изясни, че Украйна желае да се причисли към НАТО.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР