Ситуацията в Украйна не предизвика продоволствена криза в света, зърното

...
Ситуацията в Украйна не предизвика продоволствена криза в света, зърното
Коментари Харесай

Според Кремъл в Украйна има значително по-малко жито

Ситуацията в Украйна не провокира продоволствена рецесия в света, зърното в страната е " доста по-малко ", в сравнение с споделят в Киев, съобщи в сряда прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, цитира думите му ТАСС.

" Първо, доколкото ни е известно, това зърно е доста по-малко, в сравнение с споделят самите украинци. Второ, евентуално не е належащо мощно да се преувеличава смисъла на тези зърнени запаси от позиция на въздействието им върху интернационалните зърнени пазари. Това е всъщност дребен %, с цел да окаже доста въздействие върху развиването на към този момент почналата международна продоволствена рецесия ", сподели Песков.

Той акцентира, че " не украинската рецесия провокира или катализира продоволствената рецесия в света ". " Това беше предшествано от цяла верига от събития и неправилни дейности на държавните управления по света ", заключи представителят.



Коментирайки опцията за ходатайство на трети страни за отваряне на специфични коридори за експорт на зърно от Украйна, Песков обърна внимание на обстоятелството, че за това е належащо " да се разбере позицията на украинската страна ". " За да се обмисли нещо, евентуално украинската страна би трябвало да каже какво им би трябвало, дали желаят да изпратят някъде това зърно ", заключи Песков.

По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че размерът на евентуалния експорт на украинска пшеница се прави оценка на 20 милиона тона и даже такава цифра е " нищо " на фона на световното предложение на храни. В същото време съветският водач означи, че приказваме за евентуален експорт, а действителните благоприятни условия на Киев са още по-ниски. Освен това Путин назова блъф изказванията за хипотетичното блокиране на зърно от Русия в пристанищата на Украйна и акцентира, че Москва няма да употребява вероятното разминиране от украинската страна на пристанищата в южната част на страната, с цел да нападна от морето.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР