Ситуацията в Украйна и желанието за изоставяне на енергийните ресурси

...
Ситуацията в Украйна и желанието за изоставяне на енергийните ресурси
Коментари Харесай

Главата на Европарламента заговори за зеления преход заради Украйна

Ситуацията в Украйна и желанието за занемаряване на енергийните запаси от Русия ще принудят Европейски Съюз да премине към зелена сила освен заради климатични аргументи, само че и от съображения за сигурност. Това сподели във вторник ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола на взаимна конференция с немския канцлер Олаф Шолц.

" Сега Европейски Съюз преглежда зелената стратегия освен от позиция на климата, само че и от позиция на сигурността. И доста страни от Европейски Съюз към този момент са уверени, че е пристигнало времето за зелен преход ", сподели тя.

По-рано шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен неведнъж декларира, че единствено цялостен преход към различни енергийни източници може да реши казуса с бързо възходящите цени на силата в страните от Европейски Съюз.

Шолц и Метсола в това време признаха, че доста страни от Европейски Съюз в този момент са прекомерно подвластни от енергийните доставки от Русия, с цел да наложат ембарго върху доставките на въглеводороди против Москва.

Припомняме, че „ зелената стопанска система “ е обичана тематика на Икономическия конгрес в Давос на глобалиста Клаус Шваб, диригентът на злокобното „ Велико нулиране “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР