Ситуацията с русите собственици на имоти у нас, най-вече ваканционни,

...
Ситуацията с русите собственици на имоти у нас, най-вече ваканционни,
Коментари Харесай

Сложната ситуация с руските собственици на имоти у нас

Ситуацията с русите притежатели на парцели у нас, най-много ваканционни, е много комплицирана, разясняват брокери. Част от притежателите са изпаднали в стопански нежелана обстановка след идването на пандемията от ковид. Именно те са и най-голямата група продавачи.

Друга причина за продажба е отслабването на съветската рубла по отношение на еврото. Това прави животът у нас за руснаците много неблагоприятен. Ако се направи съпоставяне с преди 10 години, то тогава и почивката, и животът у нас е бил по-изгоден. Днес обстановката се е обърнала.

Слънчев бряг е курортът с най-вече продажби на ваканционни парцели, благосъстоятелност на руснаци. Основната причина е, че руснаците гледат на него като на място, където може да се живее сезонно. Средната цена на квадратен метър, на която се търгуват парцелите там е към 650 EUR. Впечатление прави, че няма разлика в междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност при студиата и двустайните жилища – 600 EUR, сочи информация в най-големия уебсайт за недвижими парцели . Три парцелите с три стаи тя е по-висока – към 650 EUR. По отношение на интензивността на предложение максимален остава изборът при двустайните ваканционни жилища – 1200. На второ място са едностайните – 1000 предложения. Тристайните жилища на пазара в Слънчев бряг са 600.

В градове, в които може да се живее целогодишно, като Несебър, Поморие – в тях доста хора се резервират парцелите си за да ги употребяват след време. В Поморие се регистрира забавна наклонност при продажбата на парцели от страна на непознати жители, най-много руснаци. Там, тези които имат два парцел, продават единия, а другият го резервират.

Част от оферираните парцели отиват в ръцете на българи. Най-често това са хора от огромните градове или такива, които работят в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР