Ситуацията с недопуснатия във въздушното ни пространство самолет на руския

...
Ситуацията с недопуснатия във въздушното ни пространство самолет на руския
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Ситуацията със самолета на Лавров е провокация

" Ситуацията с недопуснатия във въздушното ни пространство аероплан на съветския външен министър Сергей Лавров е чиста провокация. " Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов. По думите му това е било инспекция на интегритета на държавното управление. Натискайки слаби страни Русия желае да покаже, че глобите не работят, добави той.

Според Шаламанов, с отхвърли си да пусне самолета на Лавров, България е потвърдила, че е мощен и благонадежден съдружник.

Той разяснява и, че ще изстреля ракета " Сармат " по България. По думите му т ова не е първата такава опасност. Шаламанов напомни, че за сходни думи Стефан Янев беше отхвърлен от поста министър на защитата. По думите му изявленията на Рогозин подхранват недоверието към институциите.

Велизар Шаламанов разяснява и тематиката за доставянето на оръжие за Украйна. По думите му тя е на дневен ред от доста време. Събитията в Донбас постановат незабавна доставка на оръжие. Няма решение на Народното събрание, че никога няма да дадем оръжия на Украйна, добави той.

Шаламанов съобщи, че България ще окаже военно-техническа техника. Той добави, че за нас е значимо да дефинираме българския интерес и да го следваме.

Бившият министър на защитата съобщи, че мощната войска е възпиращ фактор . Ние сме част от най-големия боен съюз - НАТО, само че изоставаме спрямо другите страни членки. Изпращането на остаряла руска военна техника на Украйна отваря вратите за войска , добави той.

По думите на Шаламанов след години на неутралитет Швеция и Финландия са осъзнали, че НАТО е гаранция за сигурност. Никой комшия на Русия не може да се усеща сигурен при такава нападателна политика, сподели още той.
 Министерство на външните работи не пуска самолета на Лавров поради глобите против Русия
Министерство на външните работи не пуска самолета на Лавров поради глобите против Русия

Руският външен министър е обект на наказания на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР