Системите за следене на ядрени материали в съоръженията за радиоактивни

...
Системите за следене на ядрени материали в съоръженията за радиоактивни
Коментари Харесай

Тревожни новини от Чернобил

Системите за следене на нуклеарни материали в оборудванията за радиоактивни боклуци в Чернобил в Украйна, които бяха завладяни от съветските сили предишния месец, са спрели да предават данни към надзорния орган на Организация на обединените нации за нуклеарна сигурност, съобщи организация " Ройтерс ", базирайки се на самата Международна организация за атомна сила (МААЕ).

" Генералният шеф уточни, че контактът със системите за следене на защитните ограничения, конфигурирани в Чернобилската АЕЦ, е бил загубен ", се споделя в изказване на МААЕ. Агенцията употребява защитните ограничения, с цел да следи положението на нуклеарните материали.

Украйна упреква Русия, че целеустремено е нападнала най-голямата атомна електроцентрала в страната " Запорожие ". Тя е и най-голямата АЕЦ в Европа. В резултат на обстрела преди няколко дни избухна пожар. Според първичните данни в района няма нараснали равнища на радиация. От тази електроцентрала Украйна набира към една четвърт от нужната ѝ електрическа енергия.

Никоя друга страна в никакъв случай не е обстрелвала атомни електроцентрали, сподели украинският президент Володимир Зеленски. " Русия, тази терористична страна, в този момент минава към нуклеарен гнет. " Очевидно управлението в Москва желае да повтори злополуката в Чернобил, сподели още Зеленски. Украинските управляващи предизвестяват западните страни, че в случай че не спрат Русия, Европа може да стане сцена на нова нуклеарна злополука, в пъти по-тежка от Чернобил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР