Системата за записване на час за ваксинация срещу коронавирус започва

...
Системата за записване на час за ваксинация срещу коронавирус започва
Коментари Харесай

Днес пускат системата за ваксинация. Ето схемата

Системата за записване на час за имунизация против ковид стартира да работи през днешния ден в 17 часа. Системата работи с една седмица напред, по тази причина от 11-и до 25-и март ще може да си запазите час за първа игла на имунизация.

Тя е с трите типа ваксини, импортирани до момента - " Астра зенека ", " Пфайзер ", " Модерна ". Ваксинираните с " Астра зенека " ще бъдат записани служебно, тези пациенти, за които няма данни, би трябвало да си знаят датата за имунизация и сами да се явят.

След записване на час за първа доза пациентът ще получи автоматизирано дата за втора имунизация. Това стана ясно на представянето на системата през днешния ден, на което участва и здравният министър Костадин Ангелов.

Запазването на час става в четири стъпки. Първата е попълване на персоналните данни и избор на метод, по който да получите датата и часа си - е-поща или посредством SMS.

Втората стъпка е избор на ваксина. Има алтернатива да отбележите и че нямате съответни желания. Третата стъпка е изборът на имунизационен център, който може да е каквото в град, по този начин и в избрана болница.

 Четвъртата стъпка е определянето тутакси. Системата дава опция за записване през 10 минути. 24 часа преди да настъпи часът за имунизация ще получите увещание за определения час и място.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР