Singapore Airlines получи за пети път отличието за най-добра авиокомпания

...
Singapore Airlines получи за пети път отличието за най-добра авиокомпания
Коментари Харесай

Skytrax отличи най-добрите авиокомпании в света за 2023 г.

Singapore Airlines получи за пети път оценката за най-хубава самолетна компания в света в 23-годишната история на влиятелната ранглиста Skytrax World Airline Awards, заяви CNN.

Церемонията се организира в Музея на авиацията и космонавтиката по време на авиоизложението в Париж, единствено няколко седмици откакто сингапурският транспортьор беше разгласен за номер 5 в света от организацията за оценка на авиационната сигурност и артикули AirlineRatings.com.

" Сингапурските авиолинии реализираха отлични резултати в доста от категориите на премиите, като най-значимото е признаването на салона им за най-хубавата първа класа в света ", съобщи Едуард Плейстед, основен изпълнителен шеф на Skytrax.

За да селектира тазгодишните резултати, основаната в Обединеното кралство консултантска компания в региона на авиацията организира самостоятелни самофинансирани изследвания измежду клиентите на повече от 325 самолетни компании по света в интервала сред септември 2022 година и май 2023 година

Гох Чун Фонг, основен изпълнителен шеф на Singapore Airlines, съобщи, че успеха се дължи на неуморната работа на неговия екип, който е направил " доста жертви, с цел да подсигурява, че SIA е подготвена за възобновяване на въздушните транспорти. Това ни разреши да излезем по-силни и по-здрави от пандемията ".

Qatar Airways - седемкратен притежател на купата " Авиокомпания на годината ", тази година е №2, следван от японската ANA All Nippon Airways на трета позиция, Emirates на четвърта и Japan Airlines на пета.

Катарският транспортьор беше отличен и в категориите за най-хубава седалка в бизнес класа, най-хубав салон за бизнес класа (салонът Al Mourjan на интернационалното летище Хамад), най-хубаво хранене в салон за бизнес класа и най-хубава самолетна компания в Близкия изток.

ANA получи премията за най-високи хигиенични стандарти: Тя бе оповестена за най-чистата самолетна компания в света за трета поредна година, както и получи премията за най-хубави летищни услуги в света.

Kuwait Airways, която преди малко пусна безвъзмездна услуга с водач за пасажерите от първа и бизнес класа, беше оповестена за най-усъвършенстваната самолетна компания в света, а AirAsia - за най-хубавата нискотарифна самолетна компания в света. Нямаше изненади, защото тя печели премията всяка година от 2010 година насам.

Scoot стана най-хубавата нискотарифна самолетна компания на дълги дистанции в света, а Volotea завоюва в конкурентната категория " Най-добра нискотарифна самолетна компания в Европа ".

Air Canada победи в новата категория " Най-приятелски настроена към фамилиите самолетна компания ", която включва политики за фамилни места, предпочитано качване на борда и улеснения за деца.

Персоналът в салона на Garuda Indonesia беше определен за най-хубавия в света, Cathay Pacific завоюва премията за най-хубаво развлечение по време на полет, а Bangkok Airways още веднъж беше оповестена за най-хубавата районна самолетна компания в света.

Delta Air Lines беше оповестена за най-хубава самолетна компания в Северна Америка, с най-хубаво обслужване на личния състав на самолетната компания за района, а Sun Country Airlines беше оповестена за най-хубава нискотарифна самолетна компания в Северна Америка, като за първи път Alaska Airlines беше оповестена за най-хубава районна самолетна компания в Северна Америка.

Ето кои попадат в ТОП 20 най-хубави самолетни компании в света:

1. Singapore Airlines

2. Qatar Airways

3. ANA All Nippon Airways

4. Emirates

5. Japan Airlines

6. Turkish Airlines

7. Air France

8. Cathay Pacific

9. EVA Air

10. Korean Air

11. Hainan Airlines

12. Swiss Int’l Air Lines

13. Etihad Airways

14. Iberia

15. Fiji Airways

16. Vistara

17. Qantas Airways

18. British Airways

19. Air New Zealand

20. Delta Air Lines

Най-добър кабинен екипаж в света за 2023 година

1. Garuda Indonesia

2. Singapore Airlines

3. ANA All Nippon Airways

4. EVA Air

5. Hainan Airlines

6. Qatar Airways

7. Cathay Pacific

8. Thai Airways

9. Emirates

10. Japan Airlines

Най-добри нискотарифни компании за 2023 година

1. AirAsia

2. Scoot

3. Indigo

4. Flynas

5. Volotea

6. Transavia France

7. Sun Country Airlines

8. Southwest Airlines

9. airBaltic

10. Jet2.com

Пълният лист на отличените в класацията вижте

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР