Една популярна поговорка гласи: Преди нямах деца и имах хиляди

...
Една популярна поговорка гласи: Преди нямах деца и имах хиляди
Коментари Харесай

Не правете тези шест грешки при възпитанието на детето и сигурно ще имате повече успех

Една известна сентенция гласи: " Преди нямах деца и имах хиляди хрумвания за развъждането им, в този момент имам деца и нямам нито една “. Родителството е стадий в живота, за който колкото и да се пробвате, няма по какъв начин изцяло да се подготвите авансово. Улисани в всекидневието и дилемите, може би не се замисляте, че някои от вашите способи на образование може и да са недотам положителни.

Сверете часовника си и вижте кои могат да са грешките, които допускате при развъждането на вашето дете, събрани от " Аз дамата ".

Не сте поредни

Малко неща могат да навредят на децата ви повече от непоследователния жанр на родителство. Ако от време на време сте доста строги, само че различен път отстъпвате или просто наподобява, че не ви пука какво вършат децата ви, на тях ще им е доста мъчно да схванат какво се чака от тях и по какъв начин да работят. Когато родителите не са поредни в отношението към децата си или дисциплината, това основава неправилна връзка и смесени сигнали.

Децата няма да одобряват съществено престижа на родителите си, в случай че те самите не го следват. Това може да докара до липса на почитание. При своенравие децата могат също да станат тревожни и да се усещат несигурни.

Избягвате основаването на правила или ограничения 

Може да си мислите, че вършиме услуга на децата си, като ги оставяте да вършат каквото си желаят, само че за множеството деца, изключително за по-малките е мъчно да живеят без никакви насоки. Наличието на правила, слагането на ограничавания, следването на поредни процедури и предлагането на стеснен избор ще оказват помощ на детето ви да знае и да чака какво следва денем.

Когато родителите нямат правила или не слагат ограничавания, това може да докара до отрицателно държание, несдържаност, неприязън и държание, търсещо внимание. Това се отразява на децата както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект във връзка с метода, по който се научават да реагират на обстановки. В кратковременен проект децата може да прекрачат границите и да имат малко или никакво почитание към родителите си. В дълготраен проект децата може да почувстват, че имат право и чакат да получат това, което желаят, даже и с неприятно държание.

Минимизирате страстите на вашето дете 

Ако вие сте измежду тези, които желаят да създадат детето си прочувствено мощно, тогава може би мислите, че би трябвало да ги учите, като употребявате фрази като: " Не бъди толкоз печален за това “, " Ти си моето мощно дете, а мощните деца в никакъв случай не плачат “ или " Това не е огромен проблем “.

За страдание обаче, това е още един мит за родителството. Нашите деца би трябвало да схванат, че изразяването и шерването на техните страсти е здравословно. Когато казвате на децата си такива изказвания, вие предавате посланието, че страстите не са значими и че е по-добре да ги контролирате.

Наказвате детето физически 

Деца, които са наказвани физически от родителите си (чрез удряне), са по-склонни към принуждение и нападателно държание в обществени обстановки. Суровата вербална дисциплинираност (например викове) също може да бъде нездравословна в дълготраен проект, увеличавайки вероятността от неприятно държание в учебно заведение и податливост към неистини, обири или побой.

Опитвате се да отгледате съвършено дете 

Много родители се пробват да отгледат " съвършено дете “. Тези родители са толкоз фокусирани върху това децата им да бъдат съвършени, че стават властни. Перфекционистичните родители постановат прекомерно строги правила, принуждават децата да се държат съгласно нереалистични стандарти и в никакъв случай не понижават бдителността си даже за секунда.

Трябва да помним, че няма такова нещо като съвършенство. Всички имаме дефекти и това е добре. Децата не би трябвало да изпитват потребност да бъдат съвършени, с цел да бъдат почтени за обич или да бъдат признати от родителите си. Децата би трябвало да се усещат сигурни в любовта на родителите си макар несъвършенствата си.

Ограничавате опциите на вашето дете да изследва 

Децата са естествено любопитни същества. Те непрестанно изследват и търсят способи да схванат света към тях. Като родители е естествено да чувствате нуждата да защитавате децата си когато и да е. Въпреки че желаете да сте сигурни, че децата ви няма да бъдат засегнати, вие не би трябвало да ограничавате опциите им да учат или да им пречите да изследват света към тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР