С превземането на страната на Газа на граничния пункт Рафа

...
С превземането на страната на Газа на граничния пункт Рафа
Коментари Харесай

Затварянето от страна на Израел на 2 гранични пункта с Газа предизвика тревога за хуманитарна помощ

С завладяването на страната на Газа на граничния пункт Рафа с Египет във вторник, Израел към този момент затвори два основни пункта за помощ в Газа, предизвиквайки остри предизвестия от интернационалните организации и публични лица, които споделиха, че ходовете могат да изострят така и така ужасната филантропична рецесия в анклава.

От началото на войната, Израел ограничи помощта, влизаща в линията Газа, до двата строго следени гранични пункта: Керем Шалом и Рафа, които имат достъп до южната част на анклава.

Но Израел затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом, откакто офанзива на Хамас в неделя умъртви четирима бойци в региона, след което предприе навлизане във вторник, което затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа по границата с Египет.

Йенс Лаерке, представител на филантропичната работа на Организация на обединените нации, сподели на брифинг, че Израел е „ запушил “ двете съществени артерии за приемане на помощ в Газа. Ако горивото не успее да влезе в анк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР