Синът на Джеръм Д. Селинджър, автора на култовата книга "Спасителят

...
Синът на Джеръм Д. Селинджър, автора на култовата книга "Спасителят
Коментари Харесай

Синът на Джеръм Д. Селинджър публикува неиздадени негови творби

Синът на Джеръм Д. Селинджър, създателя на паметната книга "Спасителят в ръжта ", разкри, че възнамерява да разгласява неиздадени по-рано произведения на татко си, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Селинджър продължи да написа, откакто се отдръпна от обществения живот след публикуването на единствения му разказ през 1951 година Всичко, което е написал, ще бъде споделено с хората, които обичат да четат негови произведения ", изясни 58-годишният му наследник Мат пред в. "Гардиън ".

Мат посочи, че до момента не са били оповестени произведения на татко му, тъй като не са били подготвени за издаване. "Баща ми искаше от мен да ги събера, а като се има поради компликацията на задачата, знаеше, че това ще отнеме доста време. Той 50 години пишеше, без да разгласява. Следователно не става въпрос за принуда или застъпничество. Когато всичко бъде готово, ще го споделим с читателите ", разясни той.

Мат означи, че той и вдовицата на писателя Колийн ще създадат всичко, което е по силите им, с цел да може събраният материал да бъде оповестен допустимо най-бързо. Вестта идва седмици след отбелязването на 100-годишнината от рождението на писателя и 9 години откакто той умря от естествена гибел в дома си в Ню Хемпшър.

Книгата "Спасителят в ръжта " и нейният антигерой протагонист Холдън Колфийлд бързо станаха културни явления във време, обвързвано с огромни демографски и обществени промени в Съединени американски щати. В едно от редките си изявленията Селинджър показа, че основният персонаж е основан върху претърпяното от самия него като юноша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР