Силно сме обезпокоени от последователните действия от страна на властите

...
Силно сме обезпокоени от последователните действия от страна на властите
Коментари Харесай

МВнР подскочи: РСМ нарушава основни принципи на ЕС

Силно сме обезпокоени от поредните дейности от страна на управляващите в Северна Македония за ограничение на правата на изложение и сдружаване на българската общественост там. Институциите в Скопие не показаха действителни причини за оборване на регистрацията на българските сдружения. Те са взели тези решения посредством преднамерено слагане на имената на клубовете в изкривен идеологически и исторически подтекст. Това обявиха представители на Министерството на външните работи на брифинг, съобщи " ДарикНюз ".

Оценките и квалификациите за Иван Михайлов в Северна Македония не почиват на обемни свидетелски за тази персона, а следват една монопола на ревизионистка интепретация на историята. Особено причудливи са обвиненията за антисемитизъм. Самият Иван Михайлов, обкръжението му и ръководеното от него Вътрешна македонска революционна организация са имали почитание към еврейската общественост, акцентираха още от Министерство на външните работи.
-->
" Северна Македония нарушава основополагащи правила на Европейски Съюз за свободно изложение и свободно сдружаване. Те са залегнали в член 10 от Европейската спогодба за правата на  индивида. На 17 юни Северна Македония пое явен ангажимент за запазване на българското малцинство, равни права и запазване на тяхната еднаквост ", показаха още от Външно.

" Вместо институциите в Скопие да се стремят да предотвратят нови закононарушения против българи и български институти, те губят време и сила ", показаха от Министерство на външните работи. Прокуратурата в РСМ към този момент е определила, че нападението на културния-информационния център в Скопие е с претекстове от " битов темперамент ", без да са открити кой е причинител на това действие. Това е първо посягане на непознато посланичество в РСМ въобще, показаха още от министерството и предизвестиха, че по този начин се изпраща рисков сигнал от правораздавателните органи към обществото в прилежащата страна и подобен метод е " мощно контрапродуктивен за най-бърза европейска интеграция ", показаха още от Министерство на външните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР