Силната и ефективна свързаност изисква добре развита инфраструктура и безпрепятствено

...
Силната и ефективна свързаност изисква добре развита инфраструктура и безпрепятствено
Коментари Харесай

Декларация: Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще допринесе за повишаване на просперитета в Европа

„ Силната и ефикасна съгласуваност изисква добре развита инфраструктура и гладко придвижване на хора и артикули. Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще способства за повишение на устойчивостта и просперитета в целия район и Европа. “

Това написа в обща декларация , която е била призната от Румъния , България , Гърция и Хърватия след четиристранна среща на равнище външни министри , провела се по време на 78-ата сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации. Според Габриел срещата е знакова , като четирите страни са членове на Европейския съюз и НАТО, а това предписание районното съдействие още по-значимо. Сред дискутираните тематики е била самодейността „ Три морета “ и районната и икономическата съгласуваност .

Инициативата за общата декларация е на българския вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел .

„ Потвърждаваме нашия ангажимент да работим дружно за съгласуваност в науката, образованието, енергетиката, технологиите и нововъведенията, с цел да осигурим по-устойчиво развиване за района на Югоизточна Европа “, написа още в документа.

Декларацията е била подкрепена от външните министри на Хърватия Гордан Гърлич Радман, на Гърция Йоргос Герепатрицис и на Румъния Луминита Одобеску . Акцент е подложен на построяването на кулоар Север-Юг . Свързването на транспортната инфраструктура и диверсифицирането на енергийните източници са споделен приоритет за четирите страни.

В документа се акцентира, че присъединението на България, Хърватия и Румъния към Организацията за икономическо съдействие и развиване ще послужи на района на Югоизточна Европа за възстановяване на икономическата непоклатимост, капиталовия климат и стандарта на живот.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР