Силите за сигурност атакуваха с гумени куршуми участниците в Парада

...
Силите за сигурност атакуваха с гумени куршуми участниците в Парада
Коментари Харесай

Полицията в Истанбул атакува с гумени куршуми участниците в гейпарада

Силите за сигурност нападнаха с гумени патрони участниците в Парада на гордостта, проведен от ЛГБТ общността. Полицията употребява и сълзотворен газ, с цел да ги разпръсне. До късно през нощта против понеделник продължиха конфликтите на полицията с стачкуващите. Има доста ранени и задържани, съобщи Българска телеграфна агенция от Истанбул.

Хиляди хора през вчерашния ден се събраха край централния площад " Таксим ", с цел да вземат участие в обичайното шествие на деятелите на ЛГБТ общността.

Валийството в Истанбул забрани провеждането на парада. Това става за шеста поредна година. Площад " Таксим " бе заварден с бариери. Полицаи и бронирани коли бяха блокирали улиците към площада.

Въпреки възбраната обаче хиляди хора със флагове и плакати се събраха в ранния следобяд в централния регион " Бейоглу " на мегаполиса и потеглиха към " Таксим ". Но полицията не ги позволи на площада. Тогава те се събраха в една от страничните улици на " Бейоглу ". Там от името на участниците бе прочетено послание до управляващите, в което те стачкуват против възбраната на Парада на гордостта.

В обръщението се изтъкваше, че управляващите пет следващи години дискриминират мирните прояви на ЛГБТ общността и си служат с антидемократични средства против нея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР