Силен туристически интерес отчита Гърция в началото на тазгодишния сезон,

...
Силен туристически интерес отчита Гърция в началото на тазгодишния сезон,
Коментари Харесай

Шеметно начало на туристическия сезон в Гърция

Силен туристически интерес регистрира Гърция при започване на тазгодишния сезон, оповестява електронното издание на гръцкия вестник „ Имерисия “. Интересът към островите е рекордно висок, като при някои дестинации надвишава равнищата от преди пандемията, съобщи Българска телеграфна агенция.

За изключително впечатляващ растеж на круизните кораби приказва министърът на туризма Василис Кикилиас. Специално за Солун круизните кораби са с 250 на 100 повече по отношение на тези през същия интервал предходната година. На най-голямото пристанище в Гърция Пирея круизните кораби са със 150 на 100 повече от тези през 2021 година „ Гърция е петият най-известен туристически бранд в света “, показва Кикилиас в изявление за телевизия Скай. По думите му това не е инцидентно, а разследване от дейностите на държавното управление, което е сключило контракти с най-големите туроператори и с най-големите пътнически организации.

Приходите от туризъм през тази година може да са избавителният пояс за гръцката стопанска система и да разрешат по-висок стопански напредък в Гърция от този в еврозоната като цяло, написа в друга информация по тематиката в. „ Имерисия “. Вчера националната статистическа работа ЕЛСТАТ разгласява данни за растеж от 7 на 100 през първите три месеца на 2022 година От министерството на финансите чакат приходите от туризма през тази година да са към 14,5 милиарда евро, което би съответствало на 80 на 100 от приходите през 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР