Група акционери на Tesla молят инвеститорите да гласуват против компенсационен

...
Група акционери на Tesla молят инвеститорите да гласуват против компенсационен
Коментари Харесай

Акционерите на Tesla молят инвеститорите да гласуват против компенсационния пакет на Мъск

Група акционери на Tesla молят вложителите да гласоподават срещу компенсационен пакет на стойност над 40 милиарда $ за основния изпълнителен шеф Илон Мъск, заявявайки, че не е в електрическото транспортно средство най-хубавия интерес на производителя.

Tesla се бори със спад на световните продажби, закъснение на търсенето на електрически транспортни средства, застаряваща гама модели и цена на акциите, която се срина с 30 % тази година.

Групата на акционерите, която включва инспектора от Ню Йорк Брад Ландър, SOC Investment Group и Amalgamated Bank, съобщи в писмо до акционерите, че утвърждението на пакета за възнаграждение на господин Мъск няма да направи нищо за поощряване на дълготрайния напредък и непоклатимост на Tesla.

Съществува също по този начин угриженост, че утвърждението на пакета за възнаграждение евентуално ще докара до правосъдни каузи с аргумента, че това е корпоративна загуба. А господин Мъск се счита за основен изпълнителен шеф на Tesla на повърхностен работен ден, като времето м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР