Сигналът за простреляната жена по време на новогодишно хоро в

...
Сигналът за простреляната жена по време на новогодишно хоро в
Коментари Харесай

Терзийски за инцидента в Ловеч: Куршумът не е рикоширал

Сигналът за простреляната жена по време на новогодишно хоро в Ловеч е подаден в 2,45 ч. на 1 януари и постъпва от Спешния център в Ловеч, а не от присъстващите на местопроизшествието. Това съобщи в „ Тази заран “ по бТВ вътрешният министър Христо Терзийски и прикани очевидци на случая да дадат показания, с цел да се открие по-бързо стрелецът.

„ Все още не можем да кажем от кое място идва изстрелът. Предполагаме, че е от жилищните здания, а огнестрелното оръжие е късо. Затруднява ни фактът, че патронът към момента не е изваден от дамата. Предполагаме, че изстрелът е пряк, към момента не знаем дали тя е била целта или е инцидентна пукотевица “, разкри силовият министър.

По думите му е изработен лист на хората в региона, които имат разрешителни за оръжия, направени са и обиски. „ Сигурен съм, че сътрудниците ще стигнат до причинителя. Предполагам, че това е лице, което не е с трайни престъпни пристрастености. Ако е инцидентен стрелец да пристигна и да го съобщи, за всяка една неточност има и амнистия, и наказване “, сподели още той.

Статистиката демонстрира, че почти 120 хиляди българи имат разрешителни за владеене на ловни пушки, част от тях имат и револвери.

Извършителите на грабежа в Сандански не са имали оръжие, изясни Терзийски. Министърът на Министерство на вътрешните работи разяснява, че най-вероятно те са били добре осведомени с процеса при сходни закононарушения.

„ Работим по всички версии. Отнетата сума е малко над 100 хиляди лева Разследваме версията за вътрешен човек, тъй като причинителите са имали вътрешна информация. Обикновено при такива закононарушения наложително има вътрешна информация, това важи и за случая в Перник, където беше атакуван инкасо автомобил на охранителна компания “, разяснява Терзийски и добави, че сред двата случая няма общо.

Той уточни, че Министерство на вътрешните работи има забележки към работата на охранителните компании, само че преди всичко е запазването на човешкия живот. Терзийски изясни, че следствието се бави поради събирането на солидни доказателства, които да послужат в съда, като даде образец с инсценирания грабеж в офис за бързи заеми в София, където поради неналичието на опит – причинителите бяха бързо разкрити.

Терзийски съобщи, че през 2020 година се следи наклонност за спад на престъпността у нас. „ Регистрираните убийства са 63, това е численост, която е извънредно ниска. Кражбите на коли са с 11% надолу. За телефонните измами – записваме спад с 85% “, изясни вътрешният министър.

Около 4600 служители на реда са се срещнали с COVID-19 от март 2020 година насам. В момента се лекуват към 700 униформени, а 89 са приети в болница. Жертвите в системата поради болестта са 30. Терзийски уточни, че служителите на реда работят на първа линия, само че постоянно те не се заразяват, до момента в който правят служебните си отговорности.

Силовият министър посочи, че към този момент е направен лист с чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които желаят да се имунизират против COVID-19. Около 11, 2 хиляди са декларирали желание да се ваксинират. Това е към 20% от всички, работещи в системата. „ Това са най-вече чиновници в Охранителна полиция, Пътна полиция и Криминална полиция. За нас приоритет е имунизирането на медицинските чиновници от Министерство на вътрешните работи болница, 58 души от там към този момент са ваксинирани. Разкрити са 130 Коронавирус кревати “, добави Терзийски.

Министърът на Министерство на вътрешните работи уточни, че по празниците са направени към 600 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Констатирани са към 30 нарушавания. Той изясни, че задачата на инспекциите е била предварителна защита.

Терзийски даде образец за заведение на Столичния околовръстен път, което на Коледа е провело скрито празненство – влизало се е с загадка ключова дума през различен вход, който се е заключвал. 67 лица са хванати по време на тази инспекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР