Швеция е регистрирала 348 новозаразени с новия коронавирус (COVID-19), като

...
Швеция е регистрирала 348 новозаразени с новия коронавирус (COVID-19), като
Коментари Харесай

Коронавирус: В Швеция сериозен спад на починалите и новозаразените

Швеция е записала 348 новозаразени с новия ковид (COVID-19), като в скандинавската страна стартира да се следи наклонност на понижаване на новозаразените, макар че имаше доста по-либерален метод спрямо съвсем всички страни в Европа, където бяха наложени строги блокади.

Последните данни на шведските здравни управляващи демонстрират, че общият брой на инфектираните в страната са 26 670 души, от окито са умряли 3 256 души, като през последните 24 часа е имало още 31 жертви на COVID-19.

По-рано през днешния ден ръководителят на шведската организация за изключителни обстановки призна, че управляващите са можели да работят " малко по-бързо ", с цел да лимитират разпространяването на ковид измежду уязвимите групи от хора.

В радио изявление Дан Елиасън сподели, че " когато зародят огромни рецесии, постоянно ще го гледате по-късно. Така идва въпросът, реагирахме ли задоволително бързо? "

Коментарите му идват откакто министърът на опазването на здравето Лена Халенгрен предишния месец съобщи пред шведската телевизия, че " не успяхме да защитим възрастните си хора. Това е в действителност съществено и неуспех за обществото като цяло. Трябва да се поучим от това. "

Шведските медии през последните седмици оповестяват за случаи, при които домовете за пенсиониране са следили огромен брой смъртни случаи, като личният състав продължава да работи, макар неналичието на защитни средства или макар проявяването на признаци и евентуално заразяване на жителите.

В някои домове за пенсиониране също се следи дефицит на личен състав, защото чиновниците или са отказали работа и са били насърчавани да останат у дома даже с леки признаци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР