Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че спира дейността

...
Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че спира дейността
Коментари Харесай

Шведската компания Ericsson обяви изтеглянето си от Русия

Шведският производител на телекомуникационно съоръжение Ericsson разгласи, че стопира активността си в Руската федерация за неустановен интервал от време. Още през февруари компанията спря доставките на артикули за Русия, само че в този момент замразява услугите на мобилни оператори и интернет снабдители от Руската федерация.

„ В светлината на последните събития и глобите на Европейския съюз, компанията ще спре за неопределен срок активността си с клиенти в Русия “, се споделя в изказването. Пресслужбата означи, че Ericsson ще открие аварийна сметка за 0,9 милиарда шведски крони (около 95 милиона долара) при положение на обезценка на активи и други „ изключителни разноски “, а чиновниците на офиса на Ericsson в Русия ще бъдат изпратени в заплатен отпуск.

" Ericsson “ води дейни договаряния с клиенти и сътрудници по отношение на безсрочното прекъсване на бизнеса. Приоритетът би трябвало да се концентрира върху сигурността и благосъстоянието на чиновниците на Ericsson в Русия, по тази причина те ще бъдат пуснати в заплатен отпуск ", обявиха от компанията.

След въвеждането на петия пакет от наказания против Руската федерация, държавните оператори изгубиха опцията да употребяват оборудването на най-големите си снабдители Ericsson и Nokia. Чуждестранният бизнес стартира всеобщо да стопира работата си в Русия на фона на съветската военна спецоперация в Украйна. Руските управляващи споделят, че Западът е оповестил икономическа война на Русия, написа rbc.ru
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР