Шведът Арман Дуплантис отново подобри световния рекорд в овчарския скок

...
Шведът Арман Дуплантис отново подобри световния рекорд в овчарския скок
Коментари Харесай

Дуплантис подобри отново световния рекорд. Празнува с... ракия


Шведът Арман Дуплантис още веднъж усъвършенства международния връх в овчарския скок в зала! Той реализира новото върхово достижение от 6,20 м на международното състезание в Белград, което се организира през уикенда.

Сръбската столица очевидно се трансформира в щастливо място за лекоатлета. Преди две седмици още веднъж там той реализира и предходния международен връх от 6,19 м.

Снимка: Reuters


22-годишният Дуплантис си обезпечи първа международна купа в кариерата си още с достижение 6,05 м. Среброто остана за бразилеца Тиаго Браз (5,95 м), а бронзът е за Кристофър Нилсън от Съединени американски щати (5,90 м).

След като си обезпечи златото, олимпийският първенец от Токио се концентрира единствено и само върху върха. И съумя! След два несполучливи опита, той се оправи със заветната височина.

В момента Дуплантис държи четирите най-хубави скока в историята на тази дисциплинираност. През февруари 2020 година той записа на своята сметка първото върхово достижение от 6,17 м и оттогава го усъвършенства с по сантиметър.

Снимка: Reuters


В типичния си закачлив жанр шведът съобщи, че ще отпразнува новия връх със... сръбска ракия.

" Ще има малко ракия довечера. Пробвах я към този момент, когато скочих 6,19 м, само че се пазих. Не желаех да откача на международното, знаех, че съперниците ще скачат високо. Но за довечера нямам извинения. Ама не ме питайте такива детайлности. Не знам от какво беше тази ракия ", съобщи Дуплантис.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР