Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ Хемус“ край

...
Шумоизолиращи съоръжения ще има и в
участъка от АМ Хемус“ край
Коментари Харесай

Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ „Хемус“ край вилна зона Зелин на Ботевград

Шумоизолиращи уреди ще има и в участъка от Автомагистрала „ Хемус “ край вилна зона Зелин на Ботевград. До края на годината Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще обяви социална поръчка за изработването на Акустичен и конструктивен план, по който след това тя ще бъде построена. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски на работна среща със заместник-кмета на община Ботевград Борис Борисов, ръководителя на УС на Института за пътна сигурност Богдан Милчев и представители на жителите на вилната зона. Председателят на АПИ подчерта, че тази седмица агенцията обяви аналогична социална поръчка за изработването на планове за близо 8 километра шумозащитни огради на участъци от автомагистралите „ Тракия “ - край село Мирово, община Ихтиман, на „ Струма “ - в региона на Църква, община Перник, и Бело поле, Благоевградско, и „ Хемус “ край село Чурек, община Елин Пелин.

Първо се приготвя акустичният план въз основа на който се дефинират дължината и височината на шумозащитния екран, а след това и градивния. В следващите месеци следва стартирането на още една процедура за проектирането на шумоизолиращи уреди и край вилна зона Зелин, защото сигурността на движение и опазването на здравето на хората е главен приоритет.

На срещата са разисквани и разгледани възможностите за създаване на велоалеи край сектори от републиканската пътна мрежа, а точно край път I-1 Ботевград - с. Врачеш и път I-3 Ботевград - с. Трудовец, каквито проекти има община Ботевград.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР