Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат

...
Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат
Коментари Харесай

Проф. Минеков: Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат да бъдат обработени

" Щетите в Министерството на културата са толкоз, че не могат да бъдат обработени. Листът с нарушавания е голям, това е смайващо... Към мен има ужасно доста недоволства във всякаква форма, само че не съм кадърен да оказа помощ на всички ". Това сподели пред БНР проф. Велислав Минеков, длъжностен министър на културата.

По думите му бюджетът на министерството " скоро ще завърши ", а има заплаха през него да би трябвало да се заплаща поради злоупотреби с европейски средства.

" Строителство върху истински остатъци е повече от кич, това е заличаване. Какво вършим със средства, унищожени от нашия бюджет за нелепости? ".

В предаването " Неделя 150 " проф. Минеков добави:

" Имам няколко съществени задания, ще се оправя с тях. Включително и с инициативни комисии за ревизиране на настоящи закони и оферти за техните промени - Закон за културното завещание, Закон за авторски права, Закон за радио и телевизия... Министерството би трябвало да внимава кому и по какъв начин разпределя дотациите. Там е една от серията несгоди ".

Според него " нещо неприятно става в Съвет за електронни медии ":

" Това е необичайно творение, задължено да работи в името на ръководещите, в името на тези, които стоят на политическия връх ".

В идната седмица Министерството на културата провежда полемика за страната и медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР