Щедра реколта от картофи благодарение на един трик! Преди засаждането

...
Щедра реколта от картофи благодарение на един трик! Преди засаждането
Коментари Харесай

Как правилно се засаждат картофи за богата реколта?

Щедра годишна продукция от картофи с помощта на един трик!
Преди засаждането би трябвало да подготвите клубените. Можете да пропуснете този миг, само че реколтата ще бъде по-бедна.
Картофите за засаждане би трябвало да са междинни по мярка (можете да употребявате и по-големи клубени, единствено че ще би трябвало да се режат) и здрави.
Ако извършите напречен прорез на картофите, добивът може да се усили с 30-50 %.
Тази процедура би трябвало да се направи даже преди появяването на първите кълнове.
Ако към момента не сте извадили картофите и те към момента не са се „ събудили “, имате време да извършите верните сечения върху картофите.
Защо да вършиме сечения върху картофите
Според специалисти напречните сечения, по обелката на клубените, оказват помощ да се подтикват спящите странични пъпки на картофа. За разлика от засаждането на „ елементарни “ картофи, питателните субстанции се разпределят по-равномерно.
При „ елементарните “, неподготвени картофи, когато горните пъпки покълнат, издънките последователно стартират да отделят субстанции, които забавят бързото появяване на кълнове от страничните пъпки. Поради тази причина картофите, които ще съберете ще бъдат дребни.
Ако извършите напречен прорез, картофите ще имат време да узреят и да пораснат задоволително огромни.
Как да извършите вярно напречни сечения
Можете да извършите кръговиден прорез: прорез по цялата обиколка на картофа. И тази процедура би трябвало да се направи с изострен и чист нож, който би трябвало да се изплаква с вода след всеки картоф.
Не е задоволително единствено да извършите прорез на огромните картофи. По-добре е да отрежете “дупето ”: към половината от клубена, това е мястото, където няма кълнове – незабавно се вижда.
Разрезите се вършат с нож на дълбочина 1-1,5 см. След това картофите би трябвало деликатно да се слагат в съдове (за предпочитане дървени) и да се изчака появяването на годни кълнове.

Как да накарате картофите да покълнат
Покълването може да бъде изсъхнало или мокро.
Сухо поникване. Средната дълготрайност е 30 дни (20 до 40 дни). Необходими са надзор на светлината и температурата. Покълването на светлина дава резултата, от който се нуждаете. При незадоволителна светлина, издънките се издължават и са бледи и слаби.
За да са отмерено осветени, разпределете ги на 1 (максимум – 2) пласта. Кутиите могат да бъдат подредени една върху друга, само че по-късно те ще би трябвало да се пренареждат постоянно. Препоръчително е температурата да се поддържа през първите 10-12 дни от + 18 до + 20 градуса. След това можете да я намалите и в бъдеще е добре, в случай че не надвишава + 10 до + 14 градуса.
Мокро поникване. При този способ клубените, положени в кутии, би трябвало да бъдат поръсени с мокър торф, стърготини или хумус. Оставете ги в тъмна стая, при температура сред + 12 до + 15 градуса, като не забравяте да поддържате влажността на субстрата.
Щедра годишна продукция от картофи с помощта на един трик
Какви са изгодите? Клубените образуват освен кълнове, само че и корени, тъй че след засаждането разсадът ще бъде по-силен. И картофите също губят по-малко влага и хранителни субстанции. 15-20 дни са задоволителни за поникване по този метод.
 Отглеждане на лук по китайски способ. Тайните на положителната годишна продукция Отглеждане на лук по китайски способ. Тайните на положителната годишна продукция
Тази година засетият лук в нашата градина просто полудя. Луковиците са извънредно огромни, здрави, блестящо оранжеви на цвят, което демонстрира...
Комбинирана кълняемост. Първо оставете клубените да покълват в продължение на 21 дни на светлина и по-късно, когато се образуват кълнове, ги поставете в подобаващ съд, поръсете ги с мокър субстрат и ги оставете още 10 дни.
Загряване
Ако засадите клубените без никаква подготовка, ще би трябвало да чакате разсада много дълго време. За да избегнете сходни проблеми, ви съветваме да загреете посадъчния материал най-малко 3-4 дни преди засаждане.
Щедра годишна продукция от картофи с помощта на един трик
Изхвърлете картофите с тънки и дребни кълнове, те няма да дадат добра годишна продукция. На второ място, на този стадий можете да изхвърлите болните и непродуктивни клубени.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР