Ще има много ясна поколенческа разлика в начина, по който

...
Ще има много ясна поколенческа разлика в начина, по който
Коментари Харесай

Режисьорът Тим Бъртън се ужаси от изкуствения интелект

Ще има доста ясна поколенческа разлика в метода, по който се възприема основаното от изкуствения разсъдък. Това сподели футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова. 

Така да вземем за пример поколенията Z и Алфа са цифрово родени, живеят в тази среда, не помнят епохата преди " Google " и търсенето на информация по типичен метод. По думите й те одобряват всичко, обвързвано с изкуствения разсъдък, доста естествено.  

Според Мариана Тодорова е допустимо трендът на връщане към спокойния естествен свят без интервенция на технологии да се трансформира в ново културно, обществено и даже политическо течение. " Първоначалните времена на безпорядък, хаос, стихийно нахлуване на тези технологии във всички области евентуално ще се изчерпи и когато всички се отрезвим от това замайване и тези резултати, можем да ги дефинираме жанрово и да кажем: да, имат право на битие като всички останали, само че дано да запазим и това културно завещание и тези подходи към изкуството, които сме имали към този момент стотици години ", изясни тя.  

Коментара си тя направи във връзка казаното от режисьора Тим Бъртън, че е мощно смутен след следен от него опит, при който изкуствен интелект претворява герои на Дисни и прави своя интерпретация и основава разновидности на неговите герои. " Той споделя, че е мощно смутен от това, което е видял, тъй като се е почувствал като тези достоверни и незасегнати от човешката цивилизация племена, които когато биват заснемани с фотоапарат, считат, че някой им краде душата ", означи Мариана Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР